U Prvoj Gimnaziji Sarajevo otvorena 9. Gimnazijada


07. 10. 2009

U Prvoj gimnaziji, nastarijoj gimnaziji u Sarajevu, danas je svečano otvorena 9. Gimnazijada, sportsko takmičenje učenika koje će trajati od 07-09. oktobra. Učesnici Gimnazijade predstavili su se svečanim defileom u dvorištu Prve Gimnazije, a pozdravili su ih direktorica Jasmina Hadžimurtezić i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen. Deveta Gimnazijada okupila je oko 860 učenika iz svih sarajevskih gimnazija i MSŠ Goražde koji će se takmičiti u tri discipline : odbojka, košarka i stoni tenis.
 


Direktorica Prve Gimnazije Jasmina Hadžimurtezić poželjela je učenicima najbolje sportske uspjehe, ali prije svega da se druže i sklapaju nova prijateljstva, pa i ljubavi, dodavši da bi voljela da cilj i motiv učenika na ovom takmičenju bude druženje.
 


S njenim riječima se složio i gradonačelnik Alija Behmen koji je naglasio kako su sve sarajevske Gimnazije uvijek znale prepoznati sportski duh i vrhunske sportiste, ali je u tome prednjačila Prva Gimnazija koja je, kao najstarija sarajevska gimnazija, iznjedrila olimpijce i reprezentativce kako bivše, tako i sadašnje države. Gradonačelnik je učenicima zaželio dobre rezultate jer, kako je rekao, sport snaži duh, a pritom i ljubav jer je ljubav pokretač svega.
Glavni pokrovitelj Gimnazijade je Grad Sarajevo i Gradska uprava sa gradonačelnikom Alijom Behmenom na čelu, a učesnici su :
I Gimnazija, II Gimnazija, III Gimnazija, IV Gimnazija, V Gimnazija, Gimnazija Dobrinja, Katolički Školski Centar, Bošnjačka Gimnazija, Gimnazija Obala i MSŠ Goražde.
Sa malim zakašnjenjem učenike je pozdravio i zaželio im dobre rezultate i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, inače nekadašnji učenik Prve Gimnazije.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630