Otvorenje nove zgrade UNIQA osiguranja i govor načelnika Hadžibajrića


24. 9. 2009

Na mjestu nekadašnjeg đačkog doma Učiteljske škole sagrađenog 1891. godine, na adresi Obala Kulina bana 19, danas je svečano otvorena nova zgrada UNIQA osiguranja. „Ima neke simbolike u tome da mjesto gdje su se nekada obrazovale nove generacije učitelja sada postaje dom jedne nove generacije, ovaj put osiguranja nove generacije“, riječi su koje je prilikom otvorenja uputila Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja u BiH.
 



Direktorica UNIQA-e g-đa Olević i načelnik Hadžibajrić svečano presijecaju vrpcu


Velikom broju uglednih gostiju koji su prisustvovali otvorenju nove zgrade, pored direktorice Olević, obratili su se ambasador Republike Austrije u BiH nj.e. Donatus Kock, direktor UNIQA Real Estate Christian Traunfellner i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

„Ovo je jedna prekrasna obnovljena zgrada koja potiče iz Austro-ugarskog perioda i to je vrlo simbolično. Naime, ovaj događaj svjedoči da su austrijske banke i osiguravajuća društva ovdje i dalje prisutni i ne gube interes. Austrijski investitori i dalje dolaze u ovu zemlju, rade i stvaraju nova radna mjesta,“ rekao je austrijski ambasador nj.e. Donatus Kock.

Zgradu su zajednički otvorili i presjekli svečanu vrpcu direktorica Senada Olević i načelnik Hadžibajrić, nakon čega su gosti imali priliku da obiđu i bolje upoznaju zgradu, te da uživaju u izložbi „Sarajevo kroz vrijeme“ i prisjete se historije našeg Grada. 

Senada Olović, direktorica uniqua

U nastavku vam donosimo govor načelnika Hadžibajrića koji je održao prilikom otvorenja nove zgrade UNIQA osiguranja :

 



Načelnik Hadžibajrić pozdravlja skup



„Osjećam zadovoljstvo što, zajedno sa Vama, dijelim radost današnjeg dana koji nam priređuje ovaj događaj, jer svečanost upriličena u povodu početka rada UNIQA korporacije u BiH je svakako događaj za Vas iz ove kuće. No, to je također događaj i za Općinu Stari Grad Sarajevo i mene osobno, kao Načelnika Općine. Imati sjedište na području Općine Stari Grad i poslovati tu, jedna tako ugledna i renomirana kuća iz oblasti osiguranja kakva je UNIQA iz prijateljske Austrije, predstavlja poseban doprinos bogatstvu ukupnog poslovnog ambijenta ovdje. I ne samo to. To istovremeno svjedoči i potvrđuje otvorenost ove sredine i struktura općine za svaku dobru poslovnu ideju, da se razmotri i realizuje, za svaku zdravu investiciju i domaću i stranu, ne samo iz oblasti finansijskog biznisa, za što je ova Općina posebno pogodna, već i za mnoge druge oblasti privređivanja i poslovanja. Dosta je još potencijala koji nisu iskorišteni. Primjerice, velike su i značajne, a neiskorištene ili nedovoljno iskorištene mogućnosti u turizmu i njegovim propratnim djelatnostima, ali ponavljam i drugim oblastima. Stoga ja, čestitajući Vam početak rada UNIQA osiguranja, u ovom prelijepom i obnovljenom objektu građevine podignute u doba Austro-ugarske, želeći Vam dobro zdravlje i osobnu sreću, te što bolje poslovne rezultate, pozivam i druge potencijalne investitore da krenu Vašim stopama i stopama mnogih drugih koji prostor za svoj uspješan biznis prepoznaju i nalaze u Starom Gradu. Mi ih čekamo.

Još jednaput upućujem Vam najljepše želje,
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630