Druženje i podjela pomoći za članove šehidskih i porodica poginulih boraca


23. 9. 2009

Danas je u prostorijama Općine Stari Grad održano tradicionalno druženje sa članovima 100 šehidskih i porodica poginulih boraca, u povodu Dana šehida. Ovo je tradicionalna manifestacija koju Općina organizuje već osam godina, a svim porodicama obezbijeđena je hedija od po 100 KM.
Uz prigodno druženje , gostima su poslužene tradicionalne poslastice sa Starog Grada. Druženju su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Stari Grad, načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, izbjegla i raseljena lica Alija Kamber, savjetnik načelnika Ismet Hadžić, kao i predstavnici boračkih populacija: Bahra Kituša, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca KS i Adem Ćatović predsjednik Udruženja šehidskih porodica sa područja Starog Grada.
 

 


„Općina Stari Grad ne zaboravlja naše šehide, kao ni borce koji su preživjeli strašnu agresiju i tako će biti i ubuduće“, rekao je pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, izbjegla i raseljena lica Alija Kamber

Bahra Kituša, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca KS je istakla da je Stari Grad jedina općina koja već osam godina organizuje ovakva druženja i pomoć za toliki broj njihovih članova, te čak tri puta godišnje organizuje slična okupljanja.
 

 


Načelnik Hadžibajrić je obećao da će se ova tradicija i dalje poštovati, a djeci porodica šehida i poginulih boraca obećao je da će Općina i dalje aktivno učestvovati u njihovom odgoju i obrazovanju.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630