Svečano otvoren novoizgrađeni put na Obhodži


24. 11. 2011

Stanovnici naselja Obhodža danas su dobili novu saobraćajnicu i to od mosta na rijeci Mošćanici do džamije u ovom naselju.
Svečanim presijecanjem vrpce predstavnici Općine Stari Grad i Turske vojne misije otvorili su novoizgrađeni u naselju Obhodža i time mještanima olakšali putnu komunikaciju.
Vrpcu u ime Općine Stari Grad presjekli su predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Rizah Avdić i načelnik Općine Stari Grad, a u ime Turske vojne misije zamjenik predsjednika Ilhami Surmeli.
Načelnik Hadžibajrić podsjetio je da je izgradnja mosta na Obhodži završena u maju ove godine. Gradnja mosta koštala je oko 220.000 KM, za što je Turski bataljon obezbijedio 95.000 KM, a ostatak Općina Stari Grad.
„Kada smo otvorili most obećao sam da će biti izgrađen ovaj dio puta što je i urađeno. Na ovaj način mještanima smo omogućili bolju i lakšu komunikaciju i prilaz kućama“ kazao je Hadžibajrić.
Mještanin naselja Obhodža Mehmed Kruščica nije krio zadovoljstvo što se danas nalazio na otvaranju ovog puta.
„Dugo godina bili smo odsječeni od grada. Ovdje je bila jako teška komunikacija za nas i našu djecu. Zahvaljujući dobrim ljudima, a među njima na prvom mjestu načelnika Hadžibajrića, ova ulica dobila je svjetlost“, kazao je Kruščica.
Izgradnja nove saobraćajnice u naselju Obhodža počela je krajem septembra. Izgrađena je potpuno nova saobraćajnica u dužini od 250 metara i to od novog mosta na rijeci Mošćanici do džamije u naselju Obhodža. Sa ovim projektom mještanima Obhodže obezbijeđena je kvalitetna putna komunikacija i veza sa ostalim starogradskim naseljima. Izgradnja i uređenje saobraćajnice u naselju Obhodža koštala je oko 220.000KM, a finansirali su je Općina Stari Grad i Direkcija za puteva Kantona Sarajevo. Izvođač radova bilo je preduzeće „Bosman“.
Novi most na rijeci Mošćanici od danas nosi naziv Most Bosansko-turskog prijateljstva. Ovu odluku potvrdila je i Skupština Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj krajem oktobra.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630