Predstavnici Općine Stari Grad na obilježavanju Dana Opštine Budva


24. 11. 2011

Delegacija Općine Stari Grad ove sedmice boravila je u trodnevnoj posjeti Opštini Budva (Crna Gora). Povod za ovu posjetu bilo je obilježavanje Dana Opštine Budva ( 22. novembra).
Pored delegacije Općine Stari Grad, koju je predvodio načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić, na svečanoj sjednici Opštine Budva prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti Crne Gore, načelnici općina iz Novog Sada, Ohrida, Velike Plane, Čugarice, Trogira, Malog Idžuša i dr.
 

 Svečana sjenica Opštine Budva


O okviru obilježavanja Dana Opštine Budva organizovana je i promocija monografije Budva – grad Kralja Kadma, koja je i slikom i riječju prezentovala historijski i kulturološki prikaz Budve u vremenu i kroz vremena. U izradi monografije učestvovalo je 17 renomiranih tekstopisaca, arheologa, istoričara umjetnosti, istoričara, etnologa, književnika, teatrologa, sociologa, arhitekata, geografa i kulturologa.
 

Sa promocije monografije Budva - grad Kralja Kadma


Delegacija Općine Stari Grad prisustvovala je i na otvaranju izložbe slika „Sarajevo Budvi“ sarajevskog grafičara i slikara Irfana Handukića. Izložbu je otvorio načelnik Hadžibajrić kazavši da je Irfan Handukić istaknuti umjetnik i jedan od najpoznatijih grafičara u Bosni i Hercegovini. Pored mnogobrojnih posjetilaca na otvorenju izložbe prisustvovao je i ambasador BiH u Crnoj Gore Izmir Talić. Izložba „Sarajevo Budvi“ bit će otvorena za javnost mjesec dana u Modernoj galeriji Budva.
 

 Sa izložbe „Sarajevo Budvi“


Predstavnici Općine Stari Grad posjetili su i Opštinu Budva, gdje je domaćin posjete bio predsjednik Opštine Budve Lazar Ređenović, kojem je načelnik Hadžibajrić uručio prigodan poklon.

Lazar Ređenović, predsjednik Opštine Budva i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Predsjednik Opštine Budva i delegacija Općine Stari Grad


Posljednjeg dana boravka načelnik Hadžibajrić gostovao je i na televiziji Budva u jutarnjem programu (video).
Predstavnici Opštine Budva pokazali izuzetnu dobrodošlicu, prijateljstvo i ljubaznost prema delegaciji Općine Stari Grad. U delegaciji Općine Stari Grad, osim načelnika Hadžibajrića, bila su tri uposlenika Općine i sedam vijećnika Općinskog vijeća Stari Grad.
Predstavnici Općine Stari Grad i Opštine Budva u novembru 2009. godine potpisali su Sporazum o saradnji, koji se bazira na realizaciji projekata iz različitih oblasti, a sve u cilju razvoja ovih lokalnih zajednica.  

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630