Predstavnici Općine Stari Grad na obilježavanju 35 godina Opštine Karpoš


09. 11. 2011

Delegacija Općine Stari Grad prošle sedmice boravila je u trodnevnoj posjeti Opštini Karpoš (Grad Skoplje – Makedonija). Povod za ovu posjetu bilo je obilježavanje 35 godina postojanja Opštine Karpoš.
Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport, istakla je kako je tokom ove posjete održan i radno-konsultativni sastanak na kojem je dogovorena konkretna saradnja između određenih službi obiju lokalnih zajednica. Ova saradnja prije svega temeljit će se na razmjeni pozitivnih iskustava obiju općina.
„Tokom ove posjete upoznali smo Opštinu Karpoš, Grad Skoplje, prisustvovali smo svim manifestacijama koje su bile organizovane povodom obilježavanja dana Opštine Karpoš, posjetili smo Ohrid i upoznali se sa svim njegovim znamenitostima. Bili smo i na svečanoj večeri gdje je prisustvovao i vrh opozicijske stranke SDSM na čelu sa njihovim predsjednikom gospodinom Brankom Crvenkovskim, bivsim premijerom i bivšim predsjednikom Republike Makedonije“, istakla je Amina Deljković.
Kazala je kako su predstavnici Opštine Karpoš pokazali izuzetnu dobrodošlicu, prijateljstvo i ljubaznost prema delegaciji Općine Stari Grad. U delegaciji Općine Stari Grad, osim Deljkovićeve koja je i predvodila starogradsku delegaciju, bila su još četiri uposlenika Općine i pet vijećnika Općinskog vijeća Stari Grad.
Predstavnici Općine Stari Grad i Opštine Karpoš početkom maja ove godine potpisali su Sporazum o saradnji, koji će se bazirati na realizaciji projekata iz različitih oblasti, a sve u cilju razvoja ovih lokalnih zajednica.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630