MDG-F program -Kultura za razvoj-


03. 9. 2009

Terenska procjena MDG-F programa Kultura za razvoj

Terenska procjena MDG-F programa Kultura za razvoj Španskog fonda za postizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F/MDG fond) je za unapređenje kulturnog razumjevanja u BiH. Slijedeći korak u našem procesu evaluacije uključili su terenske procjene samih aplikacija kako bi se odabralo konačnih 10 općina. U skladu stim zakazali su terensku procjenu Općine Stari Grad 01.09.2009. godine.

 


Terenskoj provjeri su prisustvovali u ulozi domaćina: Savjetnik za finansije Zlatan Mesić sa saradnicima koji su bili uključeni u ovaj projekat šef osjeka za obrazovanje kulturu i sport Mirsad Hafizović, stručni saradnik za intranet Alija Ibrović, Alma Imamović saradnja sa medijima po pitanju mladih predsjednicama Komisija Općinskog vijeća Stari Grad za ravnopravnost spolova Rejhanom Ćatić-Muminović i za pitanja mladih Amelom Jažić pa Fondacija lokalne demokratije izvršna direktorica Jasna Mujezinovi, projekt menadžerice Amra Hadžić i Selma Begić te pomoćnik direktora Umjetničke galerije Amir Hadžić. U terenskoj posjeti Općini Stari Grad Sarajevo učestvovali su prestavnici nadležnih ministarstava za kulturu (Ministarstvo civilnih poslova, Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Ministarstvo prosvete i kulture RS), te ispred UN partnerskih agencija (UNDP, UNESCO i UNICEF) Elke Selter.
Nakon verbalnog i dokumentovanog elaboriranja aplikacionog projekta – «Adaptacija prostora Umjetničke galerije BiH za edukaciju mladih školskog uzrasta» prešlo se na prednosti projekata: dom kulture «Logavina» i OŠ «VRHBOSNA» koji će se komletirati u proceduralnom dijelu za prijavu za slijedeći termin .
Svi učesnici su krenuli u terensku provjeru Umjetničke galerije BiH i doma kulture «Logavina» gdje se uvjerilo u opravdanost projekata. Iza toga smo posjetili Svrzinu kuću i sa impresijama i potpuno zadovoljstvo napuštajući Svrzinu kuću pomoćnica ministra Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske Soldat Irena je čestitala timu Općine Stari Grad na argumentovanom i timskom prestavljanju gore pomenutih sadržaja.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630