Načelnik Hadžibajrić gostovao na Radiju "M" u emisiji "Fashion Virus Style by Haad"


03. 9. 2009

Prije nekoliko nedjelja na teritoriji Općine Stari Grad, u ulici Mula Mustafe Bašeskije br.50 otvoren je Modni atelje Adnana Hajrulahovića Haada, a otvorenju je prisustvovao i Načelnik Ibrahim Hadžibajrić. U želji da se zahvali Načelniku na podršci koju mu je pružila Općina, modni dizajner Haad je pozvao Načelnika da bude gost u njegovoj prvoj emisiji novog serijala "Fashion Virus Style by Haad" koji se emituje svake srijede na talasima Radija "M" u 17:00 sati.
Iako bi nekom zvučalo pomalo neobično da načelnik gostuje u modnoj emisiji, desilo se upravo suprotno i emisija je zabilježila veliku slušanost. Razlog tome je vjerovatno u elokventnosti i pripremljenosti voditelja, u ovom slučaju Adnana Hajrulahovića Haada, ali i u susretljivosti i spremnosti načelnika da odgovori na sva pitanja. Teme razgovora su bile najrazličitije i kretale su se od načelnikovih stavova o modi i trendovima do toga da li je moguće biti moderan bh političar. Na pitanje koliko on prati modu i kakav je dress code zaposlenih u Općini, načelnik je odgovorio da je on više za konvencionalno odijevanje, a po pitanju dress coda uposlenih je bio liberalan i dozvolio im da sami biraju način odijevanja, s tim da uposleni u šalter sali imaju obavezu nošenja uniformi.
Načelnik Hadžibajrić je tokom gostovanja ispričao i jednu anegdotu. Naime, kada ga je Haad upitao da li je ikada napravio neki modni propust, Načelnik je priznao da je jednom prilikom otišao na poslovnu večeru u svijetlom odijelu jer nije stigao da se presvuče, pa se zbog toga osjećao pomalo neprijatno. Međutim, od tog dana u kabinetu uvijek ima dva rezervna odijela.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630