Savjetnik načelnika Suad Berbić otvorio Sedmi međunarodni sajam "Bee-fest"


02. 9. 2009

Danas je na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović otvoren Sedmi međunarodni sajam pčelarstva i pčelarske opreme "Bee-fest".
 

 
Na Sajmu, koji će biti otvoren do 06.septembra, učestvuje oko 80 izlagača iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Oni će predstaviti najkvalitetniji pčelinje proizvode, preparate na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, kao i literaturu i opremu za pčelarstvo.
"Bee-fest" je otvorio savjetnik načelnika Općine Stari Grad Suad Berbić riječima :
"Općina Stari Grad je oduvijek pružala podršku organizatorima ovog Sajma i tako će biti i ubuduće. Nadam se da će sedmi po redu Sajam biti bolji od svih prethodnih, kao i da će svi naredni biti još uspješniji."
 

Suad Berbić, savjetnik načelnika Općine Stari Grad


Prisutnima se obratio i direktor Agencije za sigurnost hrane u BiH dr.Sead Mačkić koji je istakao :
"Danas kada je aktuelno pitanje šta to jedemo i kakva hrana dolazi do nas svaka riječ bi bila suvišna o tome koliki je značaj proizvodnje meda u BiH. Agencija je, kao državna institucija, prepoznala značaj proizvodnje meda i pristupila izradi propisa o hrani, tako da su danas naši prozvođači meda ravnopravni sa kolegama iz zemalja okruženja."

 

dr. Sead Mačkić, direktor Agencije za sigurnost hrane


Organizatori će i ove godine dodijeliti tradicionalne zlatne, srebrene i bronzane medalje u više kategorija za najkvalitetniji med i druge pčelinje proizvode, kao i originalnu titulu „Med medova“. Dodijeliće se i posebno priznanje za doprinos razvoju pčelarstva u BiH.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630