Nagrade i priznanja za učenike generacije


09. 6. 2011

Tradicionalni prijem za učenike generacije starogradskih osnovnih škola organiziran je danas u Općini Stari Grad.
Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, najboljim učenicima iz sedam osnovnih škola na području Starog Grada uručio je novčane nagrade od po 300 KM, diplome i ruže.
Najbolji učeninici u školskoj 2010./2011. godini su: Melika Bukva iz OŠ „Saburina“, Ahmed Oruč iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, Ermin Šabotić iz OŠ „Edhem Mulabdić“, Azra Hadžiosmanović iz OŠ „Hamdija Kreševljaković“, Aida Džekman iz OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, Selma Alimanović iz OŠ „Vrhbosna“ i Lamija Spužić iz Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“.
Načelnik Hadžibajrić čestitao je svoj djeci na uspjehu koji su postigli tokom školovanja, ali i njihovim roditeljima, nastavnicima i direktorima škole koji su pomogli u ostvarenju ovog uspjeha. Djeci je poručio da se okrenu ka nauci i obrazovanju.
 

Melika Bukva - OŠ „Saburina“ Ahmed Oruč - OŠ „Mula Mustafa Bašeskija"
Ermin Šabotić - OŠ „Edhem Mulabdić“ Azra Hadžiosmanović - OŠ „Hamdija Kreševljaković“
Aida Džekman iz OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ Selma Alimanović iz OŠ „Vrhbosna“



Elma Šabotić, majka Ermina Šabotića, u ime svih roditelja zahvalila se načelniku na prijemu, ali i nastavnicima koji su roditeljima pomogli da djecu izvedu na pravi put.
„Nakon osam godina rada s djecom oduševljeni smo njihovom uspjehom. Djeca su radila i zaslužila su da im se posveti pažnja. Sva djeca rođena su 1996. godine i prva su generacija mira“, rekla je Elma Šabotić.
 


Osnovne škole iz Starog Grada na kraju školske godine odabrale su najbolje učenike koji su tokom školovanja postigli zavidne rezultate, bili aktivni u različitim sekcijama, učestvovali na mnogobrojnim takmičenjima, a slobodno vrijeme provodili družeći se s prijateljima.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630