Saradnja između starogradskog i pariškog udruženja


09. 6. 2011

Predstavnici starogradskog Udruženja „Tradicionalni zanatski esnafi“ i pariškog Udruženja „Republique de Montmartre“ jučer su u Parizu potpisali Sporazum o tehničko-poslovnoj saradnji.
Saradnja između ova dva udruženja temeljit će se na razvoju lokalnih zajednica, realizaciji različitih projekata od zajedničkog interesa i to u oblastima kulture, edukacije, turizma, kao i zaštite kulturnog naslijeđa. Oba udruženja saradnju će bazirati i na organiziranju edukativnih radionica, razmjeni iskustava, te organiziranju različitih manifestacija. Potpisivanje Sporazuma iniciralo je Udruženje „Republique de Montmartre“.
Sporazum će biti polazna osnova za uspostavljanje saradnje između Općine Stari Grad i 18. Arondismana, pariške općine iz koje potječe Udruženje „Republique de Montmartre“.
Predstavnici Općine Stari Grad, UG „Tradicionalni zanatski esnafi“ i NVO “Zona unaprjeđenog poslovanja“ u trodnevnu posjetu Parizu otputovali su 7. juna. Općina Stari Grad finansirala je put i boravak naše delegacije u Parizu.
Delegacija Općine Stari Grad tokom posjete u Parizu sastala se i sa ambasadorom BiH u Francuskoj Almirom Šahovićem, s kojim su razgovarali o unaprjeđenju saradnje između BiH i Francuske.
Udruženje „Republique de Montmartre“ osnovano je 1921. godine i okupljaju mnogobrojne umjetnike iz različitih kulturnih oblasti. U sklopu svojih aktivnosti redovno organizuju različite tradicionalne, vjerske i druge manifestacije za djecu i sve građane, bijenale knjige, muzičke koncerte, izložbe likovnih radova.
 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630