Obnovljen krov na Srednjoj poljoprivrednoj školi


01. 6. 2011

 Završena je rekonstrukcija krova na Srednjoj školi za poljoprivredu, prehranu, veterinu i uslužne djelatnosti na Drveniji zbog čega je u ovoj školi danas upriličena svečana ceremonija.
Projekat rekonstrukcije krova na ovoj školi donirala je Turska vojna misija u BiH i to posredtvom Općine Stari Grad. Vrijednost ove donacije je oko 50.000 KM.
Današnjoj svečanoj ceremoniji u dvorištu škole prisustvovali su komandant Turske vojne misije u BiH brigadir Ali Tahsin Tunali, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emir Suljagić, v.d. direktor škole Suad Alić, profesori, učenici i mnoge druge zvanice.
Brigadir Ali Tashin Tunali učenicima je danas poručio da je budućnost u njihovim rukama i da je moraju čuvati.
„Vjerujemo da će uz pomoć ovog projekta mladi, koji su garancija za budućnost, imati bolje uslove za obrazovanje. U ime Turske vojne misije u BiH zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u realizaciji projekta rekonstrukcije krova na ovoj školi“, istakao je Tunali.
Podsjetio je i na riječi osnivača moderne Tusrke Ataturka koje glase „Mir u domovini, mir u svijetu“.
„Turska vojna misija je ambasador mira u BiH. U službi je svojih prijatelja u BiH“, kazao je Tunali.
Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku Općine Stari Grad i brigadiru Aliu Tashinu Tunaliu danas su u uručene zahvalnice za doprinos u rekonstrukciji školskog prostora i razvoju škole.
Turska vojna misija, donacijom za rekonstrukciju školskog krova, nastavlja pomagati izgradnju i sanaciju, te druga ulaganja u Općini Stari Grad i šire. Prošle godine su finansirali nabavku stomatološke stolice Stomatološkoj ambulanti „Kovači“, u vrijednosti od 40.000 KM, te rekonstrukciju fono kabineta u osnovnim školama „Edhem Mulabdić“ i „Mula Mustafa Bašeskija“. Za izgradnju mosta na Obhodži Turska vojna misija je izdvojila 100.000 KM.


 


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630