Općina Stari Grad organizirala prijem za učesnike i goste 15. Sarajevo Film Festivala


19. 8. 2009

 

"Poznato je da tokom Sarajevo Film Festivala naš grad postaje stjecište mnogobrojnih autora, glumaca, umjetnika, kao i turista iz svih dijelova svijeta, a prije ili kasnije njihova odrednica postaje stari dio grada, Baščaršija, Ferhadija", rekao je načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić.

 

Pozdravni govor načelnika Hadžibajrića

Ugledne goste poput našeg oskarovca Danisa Tanovića, direktora filmskog odjela Cannes Film festivala Christiana Jeunea, holivudskog glumca Stellana Skarsgarda poznatog po ulogama u filmovima "Pirati sa Kariba", "Mama Mia", "Anđeli i demoni" i drugih, načelnik Hadžibajrić ugostio je na Tabiji, mjestu koje je nekada bilo dominantan vojni objekat u sklopu Vratnika, sa prelijepim pogledom na Sarajevo.

 

Zvijezde na prijemu
Stellan Skarsgard, Christian Jeune i Danis Tanović

Prijemu su prisustvovali i glumice Marija Škaričić i Anamaria Marinca, te glumac Horacio Camandule, a u društvu načelnika Hadžibajrića naviše su bili načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjedavajući Kantonalnog vijeća Denis Zvizdić.


U želji da gostima približe tradiciju sarajevskog akšamlučenja, organizatori su ih dočekali popularnom smrekom i šljivovicom, te počastili bosanskim specijalitetima.
Direktor Festivala Mirsad Purivatra se zahvalio Općini Stari Grad na odličnoj višegodišnjoj saradnji.
"Bijela tabija je bila srce za Šeher jer je davala tonus životu Sarajlija, jednako kao što danas taj tonus našim životima daje Sarajevo Film Festival koji se s pravom naziva najboljim regionalnim festivalom. Neki ga zovu i "balkanskim Kanom", a svako od nas ga doživljava na različit način, no izvjesno je da je njegov doprinos našoj Općini, Gradu i čitavoj BiH, kao i kulturi življenja uopće, neizmjeran," rekao je načelnik Hadžibajrić.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630