Počelo obilježavanja Dana Općine Stari Grad Sarajevo


22. 4. 2011

Polaganjem cvijeća na spomenik Bosanskom šehidu i rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku RBiH, na Šehidskom mezarju Kovači, počelo je obilježavanje Dana Općine Stari Grad, u sklopu manifestacije „Dani Općine Stari Grad Sarajevo: 22.04. do 18.05.2011. godine“.
 


Polaganju su prisustvovali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Općine Stari Grad, predstavnici boračkih udruženja, direktori i učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Starog Grada, te brojni gosti i građani Starog Grada. Vijenac su položili načelnik Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Rizah Avdić, njegov zamjenik Mustafa Lačević i pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Sakib Avdibegović. Nakon njih, vijenac su položili i predstavnici boračkih udruženja Starog Grada. Učenici OŠ „Saburina“ su položili vijenac na mezar rahmetli Alije Izetbegovića. Delegacija se potom uputila prema Žutoj tabiji gdje je, u organizaciji Fonda memorijala, proučena tradicionalna hatma-dova, šehidima Armije RBiH.
Prisutnima se, prigodnim govorom, obratio načelnik Hadžibajrić:
„Danas smo se okupili ovdje da obilježimo početak manifestacije „Dani Općine Stari Grad“. Ovo je već 16-ta godina i drago mi je što je otvaranje bilo baš na Šehidskom mezarju Kovači. Želim da kažem našoj djeci koja su danas ovdje, da je ovo šehidsko mezarje najveće ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i cijeloj Evropi, zato je red da „Dani Općine Stari Grad“ počnu baš ovdje. Drago mi je što se danas ovdje okupio ovoliki broj ljudi, a naročito zbog djece koja treba da znaju šta nam se dešavalo u proteklom periodu i kroz šta smo sve prošli. To nikada ne smijemo zaboravitii, a najviše zbog ovih koji leže na ovom mezarju.“
 


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630