Hari Mata Hari nastupio pred skoro 50. 000 posjetitelja na stadionu Koševo


11. 8. 2009

"Koliko je Koševo, tolika je bila moja želja da večeras budem s vama," rekao je Hari na početku koncerta koji je otvorio pjesmom "Ljubav".


Koncert  poklonio Gradu Sarajevu- Hari sa svojim bendom


Preko 40 muzičara, potpomognutih članovima Beogradske filharmonije pratili su Harija na ovom nastupu, a kao specijalni gosti na impresivnoj sceni visokoj skoro 30 metara pridružili su mu se Nina Badrić, Dino Merlin, Dražen Žerić-Žera, Eldin Huseinbegović i Halid Bešlić.
Specijalni gosti na Harijevom koncertu bili su fudbalski reprezentativci BiH predvođeni selektorom Ćirom Blaževićem koji su popularnom pjevaču poklonili dres naše reprezentacije.
Veliki broj Harijevih fanova stigao je iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije čime je koncert s pravom dobio prefiks regionalni. Osim toga, Harija je svojim prisustvom počastio i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, koji je privatnim avionom jučer doputovao u Sarajevo samo zbog koncerta. Koncertu je prisustvovao i veliki broj osoba iz javnog i kulturnog života našeg glavnog grada.
Hari Mata Hari je ovim nastupom na Koševu otvorio turneju u okviru koje će promovirati album "Sreća" u još nekoliko bh. gradova, a novi materijal nakon toga će predstaviti publici i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, te Skandinaviji, Australiji i SAD-u. Dio prihoda od tih koncerata biće uplaćen Fondaciji Hastor za stipendiranje talentovanih učenika.
Koncert "Sreća", održan sinoć na Koševu, bio je nekomercijalnog karaktera, poklon Gradu Sarajevo od strane Hari Mata Hari tima i Općine Stari Grad.



Nina Badrić i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630