NVO “Svjetlo“ poklonila Općini kućice za ptice


12. 4. 2011

Načelnik Ibrahim Hadžibajrić primio je danas članove NVO altruista „Svjetlo“ koje je predvodio izvršni direktor Haris Čaušević. S obzirom da je NVO „Svjetlo“, početkom proljeća počela sa realizacijom kampanje „Buđenje s proljećem 4“, odlučili su se zahvaliti onima koji su im pomogli u radu, u prvom redu Općini Stari Grad i pokloniti im deset kućica za ptice.
 


 Prilikom posjete, Čaušević je informisao načelnika o različitim projektima i akcijama u zajednici koji su obilježili njihov rad. Zahvalio se Načelniku na uspješnoj saradnji, s obzirom da je Općina učestvovala u tri, od četiri najvažnija projekta NVO „Svjetlo“ u prošloj godini (2010. godina).
Prema njegovim riječima, osnovni cilj je pokazati da su mladi sa umanjenim sposobnostima korisni članovi zajednice, te da svojim primjerom pokušavaju animirati i druge na činjenje dobrih dijela. Tom prilikom, Čaušević je poklonio načelniku Hadžibajriću knjigu „Jedinstvena književna trilogija“, autora Sabahudina Hadžialića.
S obzirom da je uručenju prisustvovao i Adil Aljić, šef Sektora za poslove Mjesnih zajednica, odmah je dogovoreno da kućice budu postavljene u parku na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović i parku At mejdan.
 


 Načelnik je čestitao prisutnima na postignutim uspjesima u proteklom periodu, te zaželio sreću u budućim akcijama, dodavši da su ovakvi primjeri dokaz šta se sve može postići upornim radom.
Podsjećamo, u augustu 2010. godine, NVO „Svjetlo“ je povodom obilježavanja pet godina rada organizacije, poklonila Općini Stari Grad 5 kućica za ptice. Kućice koje su u prošloj godini krasile parkove Starog Grada i dalje se nalaze na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović i parku At mejdan.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630