Dogovorena saradnja UG Giro di Sarajevo i Općine Stari Grad


07. 4. 2011

Danas (07. april 2011.) je u prostorijama Općine Stari Grad, na inicijativu udruženja građana Giro di Sarajevo, održan sastanak u vezi saradnje UG Giro di Sarajevo i Općine Stari Grad, na revitalizaciji postojeće i izgradnji nove biciklističke infrastrukture na području pomenute općine. Načelnik Ibrahim Hadžibajrić je bio prijatno iznenađen inicijativom UG Giro di Sarajevo, koje je ponudilo volonterske konsultativne i operativne usluge na realizaciji projekta izgradnje biciklističke staze na području stare željezničke pruge na potezu Sarajevo (Bistrik) – Pale, koji je načelno dogovoren na nedavno održanom sastanku sa predstavnicima općina Stari Grad, Istočni Stari Grad i Pale, te ambasadorom Republike Slovenije u BiH.
 


Također, UG Giro di Sarajevo je predložilo revitalizaciju postojeće biciklističke staze na trasi od Bentbaše do Kozje ćuprije, u smislu postavljanja nove horizontalne i vertikalne signalizacije, te edukacije građana od strane članova udruženja, u vezi korištenja iste. Realizacija ovog projekta se očekuje u što skorijem roku, kako bi ovogodišnja biciklistička sezona bila dočekana sa jednom profesionalno uređenom stazom na području grada.

Kako kažu iz pomenutog udruženja, veoma su zadovoljni prijemom u kabinetu načelnika i njegovom spremnošću da prihvati ponudu za saradnjom, na opštu dobrobit svih građana Općine Stari Grad i cijelog Sarajeva. Nadaju se da će i ostale institucije vlasti poći za ovim primjerom i napraviti iskorak ka poboljšanju urbanih uslova za bavljenje biciklizmom u gradu Sarajevu.
Više o ideji izgradnje biciklističke staze pročitajte ovdje
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630