Sedamnaesto izdanje "Race For The Cure" okupilo učesnike u borbi protiv karcinoma dojke


29. 9. 2024

Danas je ispred Sarajevo City Centra održana sedamnaesta Trka/šetnja za ozdravljenje "Race For The Cure", najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini. Ova manifestacija okupila je brojne učesnike koji su zajedno proslavili život i pružili podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke, pokazujući im da nisu same u svojoj borbi.
Svi prikupljeni novci od registracija bit će usmjereni ka mamografskim pregledima, psihološkoj pomoći, kao i paketima za svaku novooperisanu osobu. Događaj je ponovo potvrdio svoju važnost u širenju svijesti o ovom ozbiljnom zdravstvenom problemu.
 
Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, predvodio je tim Općine Stari Grad Sarajevo i istakao značaj ovakvih inicijativa.
 
“Uvijek tu uz žene, posebno za one kojima je podrška najpotrebnija. Sešti put sam učesnik Race fore the cure, prvi put ambasador i prvi put imao priliku institucionalno podržati projekat ispred Općine Stari Grad Sarajevo koja je uz Ilidžu jedina lokalna zajednica koja je podržala projekat. Hvala svima koji su bili i dio mog tima, uspjeli smo prikupiti značajan iznos i jedni smo od najuspješnijih timova”, istakao je načelnik.
 
Ranije je, kao znak podrške ovoj akciji, u prostorijama Udruženja Think Pink „Zajedno smo jedno“ potpisan Ugovor o namjenskom grantu za podršku projektu „Osnaživanje žena suočenih sa karcinomom dojke i ginekološkim karcinomima“. Ugovor su potpisali načelnik Čengić i predsjednica Udruženja, Nermina Hasić.
 
"Race For The Cure" svake godine privlači više od 500.000 učesnika širom Evrope, pomažući organizacijama i bolnicama da prikupe sredstva i podignu svijest o važnosti prevencije i podrške oboljelima.
 
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630