Održana Topcom biznis konferencija u Uniticu


26. 9. 2024

Danas je u Uniticu održana Topcom biznis konferencija, koja je okupila između 250 i 300 gostiju iz sedam različitih zemalja i raznih sektora privrede. Prisustvovali su predstavnici vodećih kompanija iz BiH, kao i preduzetnici koji tek započinju svoje poslovne poduhvate.
 
Prisutnima se obratio načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić kao pokrovitelj događaja.
 
"Općina Stari Grad Sarajevo, kao općina koja spada u red najrazvijenijih u Federaciji BiH, sa iznadprosječnom stopom uplate poreza na dohodak po glavi stanovnika, iznadprosječnim brojem zaposlenih te iznadprosječnim platama u odnosu na FBiH, ima veliku odgovornost prema lokalnom biznisu. Naša općina je centar raznih privrednih aktivnosti, posebno u turizmu i ugostiteljstvu i ponosni smo što podržavamo manifestacije koje doprinose njihovom razvoju. Aktivno podržavamo male biznise i sarađujemo s Vladom Kantona Sarajevo na programima zapošljavanja. Važnost podrške privredi i inicijativama za zapošljavanje, bitne su za naš razvoj", naglasio je načelnik.
 
Uz načelnika Čengića, na konferenciji su govorili i Jasmin Topalović, organizator događaja, Nihad UK, premijer KS, te Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS.
 
Kao gost govornik na konferenciji bio je poduzetnik Nemanja Antić. Po rođenju je sarajlija, a poznat je po svom načinu da približi inače teške i dosadne teme ekonomije običnim ljudima i učinio ih zabavnim za sve.
 

Konferencija je pružila platformu za razmenu ideja i iskustava među učesnicima, doprinoseći jačanju poslovne zajednice i podršci inovacijama u regionu.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630