Posjeta proizvodnom pogonu firme GA ME HA - Butik Badem


19. 9. 2024

U sklopu podrške lokalnim privrednicima, delegacija Općine Stari Grad, na čelu sa načelnikom Irfanom Čengićem, posjetila je proizvodni dio firme GA ME HA, poznatog Butika Badem, koji više od pet decenija predstavlja značajan dio Baščaršije i sarajevske tradicije. Porodični biznis, koji se prenosi kroz tri generacije, je simbol dugogodišnje tradicije i kvalitetne ponude.

"Ova kompanija je jedna od najuspješnijih starogradskih kompanija. Kada je riječ o broju zaposlenih, proizvodnji i uplati poreza na dobit spadaju u sami vrh. Također, jedna je od rijetkih kompanija koja ima vlastitu proizvodnju, prodaju i ugostiteljstvo. Razgovarali smo o proizvodnji te mogućnostima podrške u zapošljavanju novih ljudi", rekao je načelnik Čengić.

Načelnik je tokom ove i ranijih posjeta istakao da Općina Stari Grad stoji na raspolaganju svim privrednicima. Naglasio je kako općina bilježi odlične rezultate u privredi i turizmu, te dodao da je iza nas najbolja turistička sezona do sada.

Građani ove općine uplaćuju iznadprosječan iznos poreza na dohodak, imaju iznadprosječan broj zaposlenih, te ostvaruju prosječne plate koje su 20% veće od prosjeka FBiH. Pored toga, rast prometa po fiskalnim kasama također je iznadprosječan.

Butik Badem, kao i mnoge drugi privrednici Starog Grada, doprinose ovom uspjehu. Njihova posvećenost kvalitetu i ponudi potvrđena je dugogodišnjim povjerenjem kupaca. Kako su iz butika istakli, rijetko se desi da traženi proizvod nije dostupan, a ukoliko se to dogodi, sigurno će ga imati prilikom sljedeće posjete.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630