Svečano otvoreno potpuno obnovljeno dječije sportsko igralište pored MZ Medrese


31. 8. 2024

Općina Stari Grad od danas je bogatija za još jedno potpuno novo dječije sportsko igralište. Zahvaljujući odličnoj saradnji Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva najmlađi stanovnici ulice Safvet-bega Bašagića, ali i svi posjetitelji ovog poznatog lokaliteta u blizini prostorija Mjesne zajednice Medrese, imat će mjesto za igru i razonodu.
 
Projekat potpune rekonstrukcije ovog igrališta u vrijednosti od 150.000 KM zajedno su realizovali Općina Stari Grad i Gradska uprava Grada Sarajeva. Na svečanosti otvaranja, Općinski načelnik Irfan Čengić pohvalio je saradnju i zahvalio se Gradskoj upravi, na čelu sa gradonačelnicom Karić.
 
„Ovo je jedno od prvih obećanja koje smo dali na početku mandata. Iako nas je dočekao potpuni haos na sportskim igralištima u Starom Gradu, uspjeli smo zajedno sa KJKP Park rekonstruisati nekoliko igrališta, te dati financijska sredstva Osnovnim školama ‘Saburina’ i ‘Hamdija Kresevljaković’ da u potpunosti obnove svoja školska igrališta, te smo spremili projekte za sportsko rekreacijske centre na Darivi i kasarni "Mustafa Hajrulahović-Talijan" za koje čekamo odobrenja”, poručio je načelnik Čengić.
 
Inicijativa za realizaciju ovog značajnog projekta potekla je od općinskog i gradskog vijećnika Vedada Deljkovića, a u svom obraćanju prisutnim zahvalio se gradonačelnici koja je prepoznala značaj ovog projekta i u njega uložila sredstva i načelniku koji je krenuo u realizaciju odmah po preuzimanju mandata.
 
“Ovo igralište predstavlja ulaganje u našu budućnost, naše najmlađe, i važno je da im omogućimo sigurno i kvalitetno mjesto za igru i razvoj”, naglasio je Deljković.
 
Gradonačelnica Karić poželjela je sreću svima onima koji će koristiti sadržaje koji su danas otvoreni. Osim načelniku i vijećniku Deljkoviću, zahvalila se svima onima koji su dali svoj doprinos za realizaciju ovog projekta.
 

Općina Stari Grad i Grad Sarajevo za ovu priliku pripremili su poseban zabavno-sportski program uz prisustvo velikog broja mališana. Čast da prvi zaigraju na novom terenu danas su imali mladi košarkaši iz Košarkaškog kluba BBY Stari Grad, a pridružili su im se i prvotimci KK Bosna Meridianbet.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630