Posjeta i pomoć Domu zdravlja Stari Grad: Uručena donacija medicinskih uređaja i dogovorena nova ulaganja


29. 8. 2024

U okviru podrške unapređenju zdravstvenih usluga na području Općine Stari Grad, načelnik Irfan Čengić posjetio je Dom zdravlja Stari Grad povodom donacije medicinskih uređaja i prateće opreme. Ova donacija, koja uključuje EKG aparat, defibrilator, inhalator, set za reanimaciju, maske i sterilizator, omogućena je kroz nedavno potpisani Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava između Kantonalne Službe za civilnu zaštitu i Općine Stari Grad Sarajevo.
"Iako je kantonalna nadležnost, kao Općina trudimo se poboljšati uslove za rad Doma zdravlja u Starom Gradu. Današnja donacija, saniranje ambulante na Bistriku i pronalazak novih rješenja za fizikalnu terapiju su samo od nekih projekata. Dom zdravlja je i Služba Civilne zaštite OSG i kao takvu ćemo je nastaviti opremati u skladu sa njihovim potrebama", istakao je načelnik Čengić.
Načelnik je naglasio i da je u njegovom mandatu počela otplata kredita kojim je obnovljena zgrada Doma zdravlja u Starom Gradu.
Tokom posjete, načelnik Čengić se susreo sa direktoricom Doma zdravlja, Prim. dr Amelom Brčkalijom, odgovornim ljekarom dr Belmom Brkanić, medicinskom sestrom Almom Čagalj, te stomatolozima dr Indirom Turković i Prim. dr Željkom Lerom, vijećnikom u Općinskom vijeću Stari Grad.
Načelnik Čengić je tom prilikom dogovorio i sanaciju objekta ambulante na Bistriku, kako bi se poboljšali uslovi rada i zdravstvene usluge za pacijente. Također, razgovarano je o izmještanju Centra za fizikalnu rehabilitaciju u općinski prostor na Obali Kulina bana, koji bi bio pristupačniji pacijentima koji koriste usluge fizikalne terapije.
Naglašena je i potreba za nabavkom novog vozila koje bi bilo pogodno za kretanje kroz uske ulice Starog Grada radi transporta pacijenata, što je dogovoreno da će biti realizovano u skorijem periodu.
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630