Hrabro rješavamo probleme upravljanja imovinom u Općini


05. 6. 2024

Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) trenutno implementira „Projekat unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini (PIPLS)”.
 
U cilju doprinosa unapređenju strateškog upravljanja imovinom i sredstvima JLS, UNDP je organizovao prezentaciju izrađenog Priručnika za uspostavljanje sistema za efikasno upravljanje imovinom u jedinicama lokalne samouprave.
 
Prezentacija se održala danas u hotelu Hills. Nakon uvodnih obraćanja i prezentacije, upriličena je panel duskusija na temu “Upravljanje imovinom kao faktor razvoja lokalnih zajednica”. Jedan od panelista je bio i načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić, zajedno sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem, savjetnicom gradonačelnika Banja Luke Miladom Šukalo,
i zamjenikom gradonačelnika grada Trebinje Draženom Boškovićem.
 
"Pitanje upravljanja imovinom u lokalnoj zajednici je goruće pitanje koje rješavamo. U proteklih šest mjeseci donijeli smo desetine akata kojima uređujemo ovu oblast. Hrabro odolijevamo svim pritiscima jer želimo kvalitetno i pravedno upravljati imovinom. Tu je puno izazova - od poslovnih prostora, parkinga, stanova, javnih površina, poljoprivrednog zemljišta, neizgrađenog građevinskog zemljišta, šumskog zemljišta, vojne neperspektivne imovine, harmonizacije, legalizacije i slično. Sve te izazove rješavamo paralelno u najboljem interesu svih ljudi, a ne pojedinaca", naglasio je na današnjem panelu načelnik Čengić.

Projekat se provodi uz podršku Švedske u BiH, i ima za cilj unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje izdvajanja za lokalnu infrastrukturu.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630