Značajno veća podrška za FK Mošćanica


24. 5. 2024

Danas je u prostorijama MZ Mošćanica potpisan Ugovor o finansiranju projekata neprofitnih udruženja i fondacija prispjelih po Javnom pozivu za 2024. godinu između Općine Stari Grad Sarajevo i UFK Mošćanica. Načelnik Irfan Čengić potpisao je ugovor sa potpredsjednikom Upravnog odbora Udruženja Sabahudinom Alimanovićem. 

Kako je naglasio potpredsjednik Alimanović, ovo je najveći iznos koji je ikada izdvojen za ovo Udruženje, a tri puta veći u odnosu na prošlu godinu. 

Načelnik Čengić je naglasio kako očekuje i podršku Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo za najuspješniji kolektivni sportski klub u Starom Gradu. 

“Lokalni klubovi su veoma važni za zajednicu i za naše mlade. FK Mošćanica je klub iz Starog Grada koji trenutno ima najbolje rezultate u kolektivnim sportovima zbog čega smo dali mnogo značajniju podršku nego prethodne godine", naglasio je načelnik Čengić.

Istakao je da smatra da je za razvoj klubova potreban je i teren u našoj zajednici. Stari Grad je jedina općina u KS koja nema stadion, a obećanja o izgradnji stadiona slušamo preko 20 godina. Napomenuo je da je o tome ranije razgovarao sa ministrom kulture i sporta Kenanom Magodom, koji će podržati ovaj projekat, kao što je podržao projekte sportske infrastrukture u svim općinama. 

"Vlada Federacije BiH je nedavno dala saglasnost za uređenje kasarne Pašino brdo, nakon čega smo počeli pripremu idejnog projekta za fudbalski stadion i modernu streljanu na ovom lokalitetu. Nadamo se da će Zavod za planiranje Kantona Sarajevo dati pozitivno mišljenje, te da ćemo naredne godine krenuti u izgradnju stadiona na mjestu gdje je regulacionim planom predviđen sportsko rekreacijski centar", upoznao je prisutne načelnik Čengić.

Pored uprave kluba, na potpisivanju ugovora su bili prisutni predsjedavajući Seid Škaljić, vijećnici Muamer Mekić i Alma Hasanović.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630