Načelnik Čengić se susreo sa gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamoğluom i istanbulskim načelnicima


24. 4. 2024

Općinski načelnik Irfan Čengić boravi u radnoj posjeti Istanbulu. Na veoma sadržajnim sastancima sa gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamoğluom, načelnikom Općine Fatih M. Ergünom Turanom, načelnikom Općine Silivri Borom Balcioğluom, načelnikom općine Bayrampaşa Hasanom Mutluom i delegacijom općine Bağcilar razgovarao je o dosadašnjoj saradnji te projektima i aktivnostima za naredni period.

"Tokom boravka u Istanbulu sastao sam se sa dužnosnicima i CHP i AKP, jer smatram da se institucionalne veze i veze između naših naroda moraju održavati, a ne veze na osnovu ličnih, stranačkih ili drugih simpatija." naglasio je Čengić.

Istakao je da ga posebno raduje dogovorena saradnja u oblasti turizma, odnosno prilika koja će nam biti omogućena da u Istanbulu predstavimo Stari Grad i Grad Sarajevo. Dodao je da je načelnika Općine Fatih, Ergüna Turana informisao o planovima obnove Doma Oružanih snaga BiH i trga ispred njega, jer je upravo ova Općina finansirala obnovu Trga Oslobođenja - Alija Izetbegović, a sve to zajedno predstavlja cjelinu u centru našeg grada.

Održan je sastanak i sa Remzijom Albayrak, direktorom Vatrogasne službe Grada Istanbula, sa kojim je dogovorena saradnja za DVD Vratnik.

Pored sastanaka sa gradonačelnikom i načelnicima, susreo se i sa predstavnicima Bošnjačke zajednice u Istanbulu. 

“Prilikom svake međunarodne posjete nastojim posjetiti sunarodnjake. Ova zajednica je veoma utjecajna i ugledna u Turskoj i važno je koristiti taj faktor za dobrobit Bosne i Hercegovine”, naveo je načelnik Čengić.

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo prisustvovala je manifestacijama povodom Dana nacionalnog suvereniteta i djeteta.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630