Vijećnici Općinskog vijeća Stari Grad usvojili rezoluciju o osudi napada na općinskog načelnika Irfana Čengića


12. 4. 2024

Povodom nedavnih i nemilih događanja u Starom Gradu, Općinsko vijeće Stari Grad održalo je vanrednu sjednicu na kojoj su usvojena tri različita dokumenta.

Velikom većinom općinski vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća “Općine Stari Grad” društvo sa ograničenom odgovornošću. Ovom odlukom imenovan je novi v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća “Općine Stari Grad” Damir Filipović. Ovo je uslijedilo nakon što je već imenovani direktor ovog preduzeća Amer Mudželet odustao od preuzimanja ove funkcije. Jednoglasno je usvojen Prijedlog odluke o neposrednoj dodjeli u zakup poslovnih prostorija u ulici Zelenih beretki broj 4, Javnom komunalnom preduzeću „Općine Stari Grad“ d.o.o.

Povodom nedavnih bombaških napada na dom općinskog načelnika Irfana Čengića, Općinsko vijeće Stari Grad jednoglasno je usvojilo Prijedlog teksta Rezolucije o osudi napada na Općinskog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. 


„Općinsko vijeće najoštrije osuđuje bombaške napade na općinskog načelnika Irfana Čengića i općinskog vijećnika Vedada Deljkovića zbog njihovih snažnih, predanih i hrabrih borbi za zakonito i transperentno vođenje Općine Stari Grad, te istupa u Općinskom vijeću Stari Grad. Općinsko vijeće Stari Grad izraža punu podršku općinskom načelniku Irfanu Čengiću i općinskom vijećniku Vedadu Deljkoviću, svim izabranim i imenovanim dužnosnicima, kao i svim državnim službenicima i namještenicima opredjeljenim za zakonito djelovanje, u daljem radu, prevashodno daljoj borbi za zakonit i od korupcije i pritisaka oslobođen rad Općine Stari Grad Sarajevo“, stoji između ostalog u usvojenoj Rezoluciji.

Redovna 36. sjednica Općinskog vijeća održat će se u utorak, 30. aprila u 09,00 sati.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630