“Sarajevu s’ ljubavlju”: kulturno-umjetnička društva priredila svečani defile voljenom gradu


06. 4. 2024

Kulturno-umjetnička društva KUD “Baščaršija”, KUD “Lola” i RKUD “Proleter”, dobitnici šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva priredili su danas svečani defile voljenom gradu. Svečani defile krenuo je iz Starog Grada sa Baščaršijskog trga od Sebilja, a nakon šetnje kroz Sarače i Ferhadiju, nastupi društava održani su ispred Katedrale i Gradske tržnice sa završetkom na lokaciji ispred Vječne vatre. 

Defile je, sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, pratio i općinski načelnik Irfan Čengić.

“Kada sam preuzeo funkciju načelnika, rekao sam da ću se truditi da se što više aktivnosti dešava na ulicama Starog Grada. Spoj tradicije i budućnosti, koji je danas predstavljen, zapravo je vizija nas koji vodimo Grad i Općinu Stari Grad. Upravo ova omladina danas, njihov rad i poštovanje prema tradiciji je pokazatelj u kojem smjeru trebamo ići”, naglasio je načelnik Čengić.

“Slavimo uz mladost, uz ljepotu, uz našu prekrasnu bosanskohercegovačku kulturnu tradiciju. Zadovoljstvo mi je što danas organiziramo defile i što možemo predstaviti ono najbolje i najljepše što Sarajevo ima. Ovo je snažna poruka iz našeg Sarajeva, da je to grad koji ima bogatu historiju, arhitekturu, ali i grad kulture, umjetnosti i grad dobrih, kvalitetnih mladih ljudi”, izjavila je gradonačelnica Karić.

Ova svečanost je organizirana uz podršku Grada Sarajeva.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630