Načelnik Čengić posjetio Franjevački samostan i crkvu na Bistriku


31. 3. 2024

Katolici širom svijeta, BiH, Sarajeva i Starog Grada danas slave najznačajni katolički praznik Uskrs.
Načelnik Čengić posjetio je Franjevački samostan i crkvu Sv.Ante na Bistriku gdje ga je dočekao gvardijan fra Stipan Radić.
„Izuzetno mi je zadovoljstvo posjetiti ovaj čuveni katolički vjerski objekat u Starom Gradu. Općina Stari Grad ponosi se svojom raznolikošću, pogotovo kada nastupe veliki vjerski praznici“, poručio je načelnik Čengić.
 
Fra Stipan Radić, gvardijan Franjevačkog samostana i crkve Sv.Ante na Bistriku zahvalio se načelniku Čengiću što Općina Stari Grad nastavlja sa ovom lijepom tradicijom. „Svake godine uoči Uskrsa, predstavnici naše lokalne samouprave nas posjete. Uskrs je praznik koji nas poziva da činimo djela ljubavi i dobrote, a to je upravo učinila naša Općina Stari Grad i načelnik Irfan Čengić. Hvala vam mnogo na tome“, riječi su gvardijana fra Radića.
 
Povodom najznačajnijeg katoličkog praznika Uskrsa, koji se širom svijeta, BiH, Sarajeva i Starog Grada obilježava danas, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić uputili su čestitku:

“Svim katolicima u Starom Gradu, Sarajevu i Bosni i Hercegovini upućujemo iskrene čestitke za njihov najradosniji praznik. Neka vam ovaj praznik donese obilje mira, zajedništva i radosti porodičnog okupljanja.”

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630