Načelnik iftario sa korisnicima Restorana dobre volje u Starom Gradu


18. 3. 2024

Humanitarna organizacija Pomozi.ba organizirala je iftar za socijalno ugrožene stanovnike u njihovom Restoranu dobre volje u ulici Mula Mustafe Bašeskije u Starom Gradu. Ovom prilikom, pozvali su i općinskog načelnika Irfana Čengića da im se pridruži i podijeli obrok sa građanima u stanju socijalne potrebe i korisnicima ovog Restorana.
"Naš cilj je da u Starom Gradu niko nije gladan, odnosno da svako ima obrok u nekoj od naših organizacija. Zbog toga, podržali smo projekat Restoran dobre volje koji organizuje Pomozi ba organizacija, kao i druge narodne kuhinje i organizacije koje organizuju obroke za stanovnike Starog Grada koji su u stanju socijalne potrebe", naglasio je načelnik Čengić.
Restoran je počeo sa radom 2021. godine, a prostor u kojem se nalazi dodijelila je Općina Stari Grad.
 
Pomozi.ba ima ukupno šest kuhinja u sklopu kojih za svoje korisnike, u koordinaciji s Evropskom unijom za migrante, dnevno serviraju oko 3.100 obroka.
 
Načelnik Čengić naglasio je kako Općina Stari Grad Sarajevo nastavlja svoju podršku nevladinim i humanitarnim organizacijama, usmjeravajući posebnu pažnju prema najugroženijim kategorijama stanovništva i boračkoj populaciji.
 
Općina Stari Grad provodi razne socijalne politike kao što su jednokratna socijalna pomoć stanovništvu i osobama oboljelim od celijakije, pomoć za liječenje građana i nabavku ogrijeva, pomoć paraplegičarima i porodiljama, stipendiranje učenika i studenata boračke populacije i školarine za djecu socijalno ugroženih kategorija.
 
Izdvajaju se sredstva i za Narodnu kuhinju Stari Grad, organizaciju “Merhamet”, Crveni križ Stari Grad i organizaciju Pomozi.ba, te za rad boračkih udruženja i penzionere.

Dio sredstava obezbijeđen je i za prijevoz djece sa invaliditetom i naknade za djecu sa hroničnim oboljenjima i poteškoćama u razvoju, pomoć parovima za vantjelesnu oplodnju, a vrši se i podjela prehrambenih paketa putem općinskih službi.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630