Potpisan grant sa Vijećem mladih Općine Stari Grad


28. 2. 2024

Općinski načelnik Irfan Čengić, posjetio je danas Vijeće mladih Općine Stari Grad zajedno sa vijećnicom Merimom Arnautović, koja je bila podnosilac inicijative za povećanje granta ovom Udruženju. S predsjednikom Udruženja Ibrahimom Bektićem, načelnik je potpisao Ugovor o namjenskom grantu za njihove programske aktivnosti planirane u 2024. godini.
 
Načelnik je naveo kako je kancelariju za mlade stvarao prije 10 godina, kao vijećnik odlukama, a paralelno kao aktivista - krečenjem, čišćenjem, sklapanjem stolova i skupljanjem donacija.
 
“Danas, 10 godina poslije, kao načelnik potpisujem sporazum o uvećanom finansiranju Vijeća mladih Općine Stari Grad”, istakao je načelnik.
S predstavnicima Vijeća razgovarao je i o prostoru za finansiranje pojedinačnih projekata, kao i o tome da jedan uposlenik - pripravnik Općine bude smješten u njihovoj kancelariji.
Predsjednik Vijeća je izrazio zahvalnost zbog posjete načelnika i naglasio kako nisu imali ovakvu saradnju ranije sa Općinom, te da im je drago što je načelnik prepoznao njihov rad.
 
Načelnik je Vijeću mladih predstavio politike prema mladima koje provodi Općina, kao što su stipendiranje, nagrađivanje, podrška mladim sportistima, omladinskim projektima, školarine za učenike, finansiranje prijevoza djeci sa poteškoćama u razvoju, pomoć učenicima iz socijalno ugroženih porodica, podrška sportu i kulturi, start up biznisima, te projekte obnavljanja vrtića, škola i fakulteta.

Vijeće mladih je krovna organizacija svih omladinskih udruženja sa područja Starog Grada, osnovana 2011. godine. U svom sastavu trenutno okuplja četiri omladinska udruženja i kroz svoj rad se zalaže za provedbu Zakona o mladima FBiH, te radi na njihovom osnaživanju.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630