Obilazak pijace Markale: Prvi put raspisan Javni poziv za podršku trgovcima pojedincima


20. 2. 2024

Općinski načelnik Irfan Čengić, putem Službe za privredu, objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih za podršku poslovanja fizičkim licima koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom – trgovac pojedinac) na području općine Stari Grad Sarajevo.

Tim povodom, načelnik Čengić je zajedno sa vijećnikom Srđanom Simonovićem i izvršnim direktorom KJKP “Tržnice-pijace Sarajevo” Bojanom Miškićem obišao pijacu Markale i zakupce na ovoj pijaci.

"Prihvatio sam ovu inicijativu vijećnika Simonovića jer smatram da postoji niz programa pomoći raznim vrstama privrednika ali naši trgovci pojedinci koji rade na pijaci često nisu prepoznati u tim programima. Na ovaj način smo osigurali poseban program za njih kako smo ranije i obećali" istako je načelnik Čengić.

Načelnik Čengić je prodavače na ovoj starogradskoj pijaci informisao kako je riječ o finansijskoj podršci njihovom poslovanju. Sredstva predviđena Javnim pozivom, namijenjena su za nabavku sirovina, repromaterijala, kao i promociju djelatnosti, proizvoda i usluga, plaćanje dospjelih obaveza, ali i druge aktivnosti vezane za održivost i razvoj njihove djelatnosti.

Sa izvršnim direktorom Miškićem i prodavačima razgovarao je o njihovom radu, problemima i drugim aktuelnostima koji se dešavaju u njihovom svakodnevnom obavljanju trgovine.

Kompletan tekst Javnog poziva pročitajte ovdje.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630