Općinska izborna komisija Stari Grad posjetom srednjoškolcima promoviše inicijativu za proglašenje „Svjetskog dana izbora“


01. 2. 2024

Općinska izborna komisija Stari Grad Sarajevo održala je interaktivno predavanje s ciljem promocije inicijative za proglašenje "Svjetskog dana izbora". Ovaj događaj obuhvatio je posjetu učenicima završnih razreda JU Srednje škole poljoprivredne, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo, s fokusom na educiranje mladih o ključnim aspektima demokratskog procesa. Današnja posjeta, koja je bila usmjerena prema učenicima koji su ili će postati punoljetni ove godine, predstavlja značajan korak u podizanju svijesti o građanskim pravima i odgovornostima te važnosti učestvovanja u izbornom procesu.

Predsjednica Općinske izborne komisije Stari Grad, Nevzeta Mulalić, obratila se prisutnima s naglaskom na detaljno predstavljanje rada komisije, uloge biračkih odbora te ključnih aspekata izbornog procesa. Ovo predavanje, vođeno željom da se mladima približi cjelokupni izborni proces, imalo je za cilj informisati učenike o njihovim građanskim pravima, dužnostima i odgovornostima koje proizlaze iz participacije u demokratskom procesu.

U naporima da mladima pruži uvid u važnost lokalne samouprave, Općinska izborna komisija Stari Grad također ih je informisala o nadolazećim lokalnim izborima koji će se održati u oktobru ove godine. Uz izraženu zahvalnost upravi škole i angažovanim učenicima, Općinska izborna komisija Stari Grad posebno cijeni njihovu pažnju, aktivno učestvovanje i postavljanje konstruktivnih pitanja tokom predavanja.

Promocija inicijative za proglašenje "Svjetskog dana izbora", postala je prilika za globalno isticanje važnosti održavanja demokratskih izbora. Općinska izborna komisija Stari Grad Sarajevo svojom posvetom edukaciji mladih danas doprinosi širenju svijesti o ključnoj ulozi građana u očuvanju demokratskih vrijednosti.

Današnje predavanje je održano uz prisustvo i ostalih članova Općinske izborne komisije Stari Grad: Samije Šabete, Safije Šehović, Dine Smajića i Nade Dimitrijević, te sekretara Općinske izborne komisije Mirze Imamovića.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630