Održan prijem i dodjela priznanja za trojicu pripadnika PS Stari Grad


10. 2. 2011

Općina Stari Grad je i ove godine dodijelila priznanja pripadnicima Policijske stanice Stari Grad za izuzetne rezultate, te iskazanu profesionalnost i hrabrost u radu u 2010. godini. Priznanja je načelnik Ibrahim Hadžibajrić uručio policajcima Admiru Bjelonji, Muameru Žuniću i Dejanu Bariću.
Načelnik Prve Policijske uprave Sarajevo, Fahrudin Halač zahvalio se Općini Stari Grad koja ni ove godine nije zaboravila da nagradi rad policijskih službenika sa izuzetnim rezultatima.
„ To su policajci koji su svojim angažmanom najviše doprinijeli u suzbijanju kriminaliteta tj. krivičnih djela, zaštiti ljudi, saobraćaja, javnog reda i mira. Ove nagrede će sigurno biti motivacija i za druge službenike. Osim toga, izuzetno smo zadovoljni dobrom saradnjom između lokalne zajednice i policije. Nadam se da će se takva saradnja nastaviti i ubuduće,” riječi su načelnika Halača.

Istakavši kako će današnja priznanja biti poticaj za još bolji rad u službi, nagrađeni policajci su se zahvalili načelniku Hadžibajriću, kao i strukovnom kadru policijske stanice Stari Grad na čelu sa komandirom, zamjenicima i njegovim pomoćnicima, koji su prepoznali njihov uspjeh i predložili ih za priznanja.

Načelnik Hadžibajrić je istakao da je današnja dodjela nastavak aktivnosti koje su započete prošle godine kada je Općina nagradila također trojicu policajaca.

“Iskoristio bih ovu priliku da najavim da ćemo Policijskoj stanici Stari Grad-Logavina u najkraćem roku donirati i kompjutersku opremu. Podsjećam, u prošloj godini donirali smo im serverski uređaj i dva policijska motocikla, a sada ćemo im pomoći sa informatičkom opremom. Mi imamo jako dobro saradnju, a Općina, kao lokalna zajednica, je uvijek na raspolaganju kada je našoj policiji potrebna pomoć,” istakao je Hadžibajrić.

Povodom dugogodišnje uspješne karijere i rada u policiji, posebno priznanje uručeno je bivšem policijskom komandiru PS Stari Grad, Sejfi Šehoviću, koji je početkom ove godine penzionisan. Šehoviću je načelnik Hadžibajrić uručio ručni sat marke “Tisot” sa ugraviranom posvetom.
 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630