Općina podržava inovacije i modernizaciju u školama


28. 12. 2023

Općina Stari Grad je podržala značajan projekat unapređenja obrazovanja u OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" putem nabavke pametnih tabli.
 
Ovaj korak ima za cilj modernizaciju školskog sistema kroz integraciju najnovije tehnologije, s fokusom na unapređenje nastavnih metoda i poboljšanje kvalitete obrazovanja. Sredstva koja su izdvojena za ovaj projekat iznose oko 5.000 KM i namijenjena su učenicima razredne nastave. Cilj je olakšati pristup znanju i potaknuti interaktivnost u učionici kroz korištenje ovih naprednih tehnoloških alata.
 
Uručenje opreme je svečano održano danas u prostorijama OŠ "Mula Mustafa Bašeskija", a ovom događaju je prisustvovao općinski načelnik Irfan Čengić i vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Vedad Deljković.
 
Načelnik Čengić je izrazio zadovoljstvo što je Općina imala priliku podržati školu u ovom značajnom projektu. "Naša je dužnost osigurati da naši učenici imaju pristup najboljim mogućim obrazovnim resursima. Ove pametne table predstavljaju korak naprijed ka modernizaciji naših škola i omogućavaju učenicima da uče na interaktivan i angažovan način", istakao je načelnik Čengić.
 
Vijećnik Deljković je izjavio da je u proteklom mandatu trudio se da podnosi inicijative koje će popravljati, unapređivati i podizati na viši nivo procese iz raznih oblasti, a pogotovo obrazovanja. "Siguran sam da će pametne table, koje su osigurane iz Budžeta Grada i Općine, koristiti, jer svako ulaganje u obrazovanje je najbolji i najvažniji ulog. Želim da, kad prođe vrijeme mog aktivnog djelovanja u politici, iza mene ostanu dobre, korisne stvari", riječi su vijećnika Deljkovića.

Ova podrška Općine Stari Grad Sarajevo predstavlja konkretan korak ka unapređenju obrazovanja i stvaranju optimalnih uslova za učenje. Pametna tabla nije samo tehnološki dodatak, već sredstvo koje će doprinijeti dinamičnijem i kvalitetnijem obrazovanju u školi, otvarajući vrata novim načinima učenja i razvoja. Ovaj projekt je jasan pokazatelj predanosti unapređenju obrazovanja u našoj lokalnoj zajednici.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630