Svečana dodjela stipendija za učenike i studente iz Srebrenice i okoline


27. 12. 2023

Danas je u prostorijama Bošnjačkog instituta - Fondacije Adila Zulfikarpašića održana svečana dodjela 40 stipendija, u sklopu projekta Fondacije "Cvijet Srebrenice". Ova podrška obuhvatila je učenike i studente iz socijalno ugroženih porodica s područja Srebrenice i okolnih mjesta, pružajući im priliku za dalje obrazovanje. Fondacija je, i ovog puta, osigurala sredstva za stipendije zahvaljujući prihodu od prodaje srebrenih "Cvjetova Srebrenice", umjetničkog djela autora Mensura Bektić.

Na poziv Mensura Bektića, današnjoj svečanosti dodjele stipendija prisustvovao je i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić, koji je uručio jednu od stipendija učesnicima ovog vrijednog programa.

Načelnik Irfan Čengić istakao je izuzetnu važnost ovog projekta u pružanju šansi mladim talentima iz socijalno osjetljivih zajednica za obrazovanje i napredak, te je naglasio svoju potpunu podršku ovom projektu zbog njegovog cjelokupnog značaja za zajednicu.

„Ovaj projekat ima dvostruku vrijednost, s jedne strane pomaže u očuvannu kulture sjećanja na genocid u Srebrenici a san druge strane pomaže djeci preživjelih. Kao načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, želim naglasiti da podržavamo ovu inicijativu i planiramo podržati Fondaciju kupovinom određenog broja 'Cvjetova Srebrenice'. Naša podrška ovakvim projektima je ključna kako bismo osigurali da svako dijete ima priliku ostvariti svoj puni potencijal i da se izgradi svijet bolji od ovog u kojem smo danas", poručio je načelnik Čengić.

Svečanosti su prisustvovali visoki zvaničnici s različitih nivoa vlasti, predstavnici Islamske zajednice, članovi mnogobrojnih udruženja, porodice učesnika i dragocjeni gosti iz različitih sfera društva.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630