Javni poziv: Obezbjeđenje ogrjeva za lica u stanju socijalne potrebe


28. 11. 2023

Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, objavljuje Javni poziv za podnošenje prijava za obezbjeđenje ogrjeva licima u stanju socijalne potrebe za 2023. godinu

Cilj ovog Javnog poziva je pružanje pomoći licima u teškoj ekonomsko-socijalnoj situaciji putem obezbjeđenja ogrjeva. Pravo na učešće imaju svi zainteresovani građani koji ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć lica u stanju socijalne potrebe.

Uslovi za učešće:

  • Imati prebivalište na području općine Stari Grad Sarajevo najmanje jednu godinu prije podnošenja prijave.
  • Osobe s boravištem na području općine Stari Grad Sarajevo najmanje jednu godinu prije podnošenja zahtjeva mogu ostvariti pravo ako imaju priznat status raseljenog lica.
  • Lica koja su stupila u bračnu zajednicu sa stanovnikom s prebivalištem ili boravištem na području općine Stari Grad Sarajevo dužem od godinu dana, a imaju manje od godinu dana prebivališta ili boravišta, također ispunjavaju uslove.
  • Isključivo lica koja koriste čvrsti ogrjev za zagrijavanje stambenog prostora imaju pravo na obezbjeđenje ogrjeva.

 

Definicija lica u stanju socijalne potrebe:

  • Lica ili domaćinstva bez prihoda najmanje tri mjeseca prije podnošenja prijave.
  • Pojedinci ili domaćinstva s mjesečnim prihodom ne većim od 20% prosječne plaće ostvarene u Kantonu Sarajevo u prethodnoj godini.

 

Prijavni rok

Javni oglas otvoren je 15 dana od dana objavljivanja (uključujući dane vikenda). Ovaj poziv predstavlja priliku za podršku zajednici i pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Za sve dodatne informacije, zainteresovana lica mogu se obratiti Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Stari Grad Sarajevo pozivom na broj telefona 033/282-373 ili posjetom Šalter sali, šalter broj 3.

 

  • Kompletan tekst Javnog poziva za podnošenje prijava za obezbjeđenje ogrjeva licima u stanju socijalne potrebe za 2023. godinu pročitajte ovdje
  • Prijavni obrazac za Javni poziv za podnošenje prijava za obezbjeđenje ogrjeva licima u stanju socijalne potrebe za 2023. godinu preuzmite ovdje
  • Objavu Javnog poziva u dnevnim novinama pogledajte ovdje
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630