Nova ulaganja u cestovnu infrastrukturu: Općina obnavlja tri ulice, počeli radovi u ulici Budžak


07. 8. 2023

Općina Stari Grad Sarajevo nastavlja sa ulaganjima u infrastrukturu kako bi poboljšala kvalitet života svojih građana. Sanacija ulice Budžak u mjesnoj zajednici Bistrik označila je početak važnog projekta koji će također obuhvatiti i sanaciju još dvije ulice, Okrugla i dijela ulice Bistrik. Sanacija sve tri ulice iznosit će oko 420.000 konvertibilnih maraka, a taj iznos je u potpunosti osiguran iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo za 2023. godinu.

Da bi osigurali siguran rad na gradilištu tokom izvođenja radova, bit će primijenjena polublokada saobraćaja uz ručno usmjeravanje i to će omogućiti nesmetano izvođenje radova.

Radovi u ulici Budžak

U sklopu sanacije ulice Budžak, planirani su sljedeći radovi:

- Uklanjanje oštećenog asfalta kako bi se stvorila ravna površina za daljnje radove.

- Uklanjanje i rušenje postojećih ivičnjaka kako bi se kasnije postavili novi, što će poboljšati cestovnu infrastrukturu.

- Uređenje tla uz nabijanje i valjanje do potrebne zahtjevane vrijednosti kako bi se osigurala čvrsta i stabilna podloga za novi sloj asfalta.

- Postavljanje novih ivičnjaka koji će pridonijeti urednosti i sigurnosti ceste.

- Podizanje i nivelisanje 16 postojećih šahtova kako bi se osigurala njihova funkcionalnost i sigurnost u saobraćaju.

Osiguravanjem da ulica Budžak i ostale dvije ulice budu obnovljene na najbolji mogući način, prilagođene potrebama građana i modernim standardima cestovne infrastrukture, Općina Stari Grad Sarajevo nastavlja pokazivati predanost poboljšanju okoliša i pružanju boljih uslova života svojim stanovnicima. Sanacija ovih ulica zasigurno će doprinijeti poboljšanju saobraćajne sigurnosti i udobnosti svih koji koriste ove ulice.

Izvođenje radova vršit će firma Grakop d.o.o. iz Kiseljaka.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630