Čišćenje i uređivanje brojnih putnih pravaca i javnih površina u Starom Gradu


28. 7. 2023

Odjeljenje za održavanje putnih pojaseva i javnih površina, koje djeluje pri Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, u posljednjem periodu bilo je aktivno na više lokaliteta širom Starog Grada.

Iako djeluju tokom cijele kalendarske godine na raznim zadacima, tzv. ‘Putarska služba’ posebno je aktivna u trenutnom ljetnom periodu, kada je potrebno očistiti brojne javne površine koje su često obrasle travom i rastinjem, što je pogodno za staništa glodara i zmija. „Aktivnosti ovog općinskog odjeljenja su izuzetno bitne za sigurnost saobraćaja i bolje preglednosti za vozače, ali i za kretanje pješaka. Također, uređivanjem javnih površina poput trgova, parkova, dječijih igrališta i stepeništa doprinose ugodnijem životu građana i gostiju naše općine“, kazali su u Službi za investicije i komunalne poslove. Iz službe apeluju da građani sami održavaju svoja dvorišta i prilaze, te da paze na čistoću javnih površina.

U posljednjem periodu rađeno je krčenje šiblja i rastinja, te košenje ulica: Ablagijin sokak, Mačkarevac, Zmajevac, Sarajevskih gazija, Faletići, Donje Biosko, Hladivode, Streljačka, Mačkareva, Bostarići, Komatin, Šumarska, Popov gaj, Jarčedoli, brana na Bentbaši, Trg oslobođenja Alija Izetbegović, Trg Prve brigade policije, čišćenje i uređivanje dječijih i sportskih igrališta Mihrivode, Obhodža i Babića bašća.

Putarska služba angažovana je i na popravljanju oštećenih stubića koji sprječavaju nepropisno parkiranje vozila, kao i popravljanju oštećenih saobraćajnih znakova.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630