Predsjedavajući OV Stari Grad Seid Škaljić ugostio predsjednika Opštine Ulcinj Omera Bajraktarija sa delegacijom


21. 7. 2023

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić primio je danas predsjednika Opštine Ulcinj Omera Bajraktarija i predsjednika Skupštine Ulcinj Ardijana Mavriqa sa službenom delegacijom. Delegacija Opštine Ulcinj boravi u Sarajevu radi učešća na Sajmu nekretnina, a kako su Stari Grad i Ulcinj od 2009. godine povezani kao pobratimske općine iskorištena je prilika i za službenu posjetu i upoznavanje.

Predsjedavajući Škaljić upoznao je goste iz Ulcinja sa trenutnim stanjem u Općini Stari Grad Sarajevo, te predstojećim referendumom za opoziv općinskog načelnika čijim pripremama su i sami svjedočili prilikom dolaska u zgradu Općine. U drugom dijelu razgovora, gosti su izrazili oduševljenje velikim brojem turista i turističkih sadržaja u Sarajevu u ljetnom periodu kazavši da ih to raduje jer je pokazatelj rasta i razvoja grada.

Razmijenjena su i iskustva u oblasti privredne saradnje, infrastrukturnih projekata i kulture. Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari informisao je predsjedavajućeg Škaljića da je u Ulcinju počeo projekat rekonstrukcije stare i izgradnje nove vodovodne mreže duž cijelog grada koji je vrijedan 30 milina eura i značajno će unaprijediti infrastrukturu ovog turističkog grada.

Predsjedavajući Škaljić pozvao je goste iz pobratimskog Ulcinja na razvoj i unaprjeđenje saradnje kroz otvaranje turističkog info centra Ulcinja u Starom Gradu kako bi približili svoju turističku, privrednu i kulturnu ponudu, posebno imajući u vidu da je veliki broj Ulcinjanja nastanjen u Sarajevu, te su Stari Grad i Ulcinj povezani i kulturološki i porodično.

Najavljena je i mogućnost organizacije sajma pobratimskih općina u Starom Gradu na kojem bi Ulcinj svakako imao priliku predstaviti svoju bogatu kulturu i baštinu.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630