Općina Stari Grad najoštrije osuđuje današnji verbalni napad na sekretara mjesne zajednice


18. 7. 2023

Općina Stari Grad Sarajevo najoštrije osuđuje verbalni napad i prijetnje koje su danas upućene sekretaru mjesne zajednice S.Dž. prilikom vršenja redovnih poslova i zadataka na terenu.

Naime, sekretar mjesne zajednice vršio je plakatiranje na utvrđenim lokacijama obavještavajući građane o datumu održavanja referenduma za opoziv općinskog načelnika. Prilikom plakatiranja na adresi Bistrik brijeg br.3 jedan od stanovnika ulice počeo je da verbalno prijeti, vrijeđa i ugrožava sigurnost sekretara negodujući zbog lijepljenja plakata.

Usljed šoka i preživljenog straha zbog ovakvog pristupa, sekretaru mjesne zajednice je pozlilo, te su mu u pomoć priskočili ostali građani, nakon čega je privatnim vozilom prevezen u Dom zdravlja Stari Grad na hitnu intervenciju.

Općina Stari Grad Sarajevo podsjeća građane da su sekretari mjesnih zajednica namještenici koji su dužni obavljati sve poslove predviđene opisom poslova radnog mjesta na koje su raspoređeni i dužni su te poslove obavljati savjesno, stručno i nepristrasno u skladu sa zakonom i drugim propisima. U vršenju tih poslova niko nema prava da ih sprječava.

Ukoliko građani imaju bilo kakvih primjedbi na rad sekretara mjesnih zajednica, iste trebaju prijaviti Općini Stari Grad Sarajevo, Službi za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica putem telefona 033 282 364 ili emaila: info@starigrad.ba.

Općina Stari Grad Sarajevo neće dozvoliti bilo kakvo narušavanje sigurnosti svojih uposlenika ili ugrožavanje njihovih prava i protiv takvih počinilaca će se poduzimati zakonom predviđene mjere.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630