Centar za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad: Druženje i zdravstvene aktivnosti u parku At mejdan


18. 7. 2023

Na poziv Centra za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad, Mirsada Smajić, ovlaštena za vršenje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika i Seid Škaljić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad, družili su se danas sa članovima ovog centra u parku At mejdan.

Na programu su bile redovne terapijske vježbe, a u saradnji sa firmom Pharma Maac, centar je za svoje članove nakon vježbi omogućio besplatno mjerenje glukoze i holesterola, uz podjelu promotivnih poklona. Predsjednik Udruženja „Generacija“ i koordinator općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja Mahir Selmanović zahvalio se delegaciji Općine Stari Grad na posjeti i dugogodišnjoj podršci. „Ovaj jedinstveni zdravstveni projekat počeo je iz općine Stari Grad, iza nas je sedam godina veoma uspješnog rada. Dovoljno je pogledati lica naših članova i saslušati njihova mišljenja o ovome centru i servisu. Danas su na programu tri grupe za terapijsko vježbanje u tri različita termina. Sa nama danas vrijeme korisno provodi više desetina korisnika treće životne dobi iz Starog Grada, ali i iz ostalih općina u Kantonu Sarajevo. Naš uspješan rad i zadovoljstvo članova zasluga je isključivo kontinuirane, značajne i nesebične podrške Općine Stari Grad“, naglasio je Selmanović.

Mirsada Smajić, ovlaštena za vršenje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika i predsjedavajući Općinskog vijeća Seid Škaljić čestitali su Selmanoviću na kvalitetnom radu. „Od velike je važnosti okupljati osobe treće životne dobi oko ovakvih programa i sadržaja i dati im mogućnost da kvalitetno provedu nekoliko sati“, istakli su Smajić i Škaljić.

Mišljenje korisnica

Nakon terapijskih vježbi razgovarali smo sa Fatimom Landžo iz Novog Sarajeva. „Uživam zaista dolaziti ovdje, učestvovati u raznim programima, vježbama, druženju sa ostalim članovima. Pogotovo mi prija obaveza da izađem iz kuće, jer u penziji sam, i posla nekog u kući i van nje nemam“, izjavila je Landžo.

Sličnog mišljenja je i Lejla Kurspahić iz Starog Grada, koja je nedavno postala članica centra. „Odlično mi je, svaki dan sebe primoravam da izađem i to mi je već jedna terapija, jer sam imala određenih problema sa zdravljem. Ovo mi je mnogo pomoglo, učestvujem u svim terapijskim vježbama, aktivnostima i izletima koje organizuje centar“, rekla je Kurspahić.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630