Predstavnici Općine Stari Grad i Gavrilo Grahovac, federalni ministar kulture i sporta posjetili školu skijanja na Igmanu


26. 1. 2011

 Općina Stari Grad i Skijaški klub „Širokača“ i ove godine su organizovali školu skijanja na Igmanu za učenike svih osnovnih škola sa područja općine, koji su slabijeg imovinskog stanja. Škola se trebala odvijati u tri smjene, ali su zbog nedostatka snijega prolongirana druga i treća smjena. Čim se situacija poboljšala, novim snježnim padavinama tokom vikenda, škola skijanja nastavljena je već 24. januara. Svi polaznici škole skijanja savladali su osnove i uspješno privode kraju obuku. Predstavnici Općine Stari Grad: Mirsad Hafizović, v.d. pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport i Mensud Handžić, viši referent za sport, posjetili su jučer polaznike škole i bili prijatno iznenađeni njihovim uspjehom. Tom prilikom predstavnici Općine, obradovali su najmlađe mališane, te im poklonili korpe sa slatkišima i poslasticama.
Tokom posjete pridružio im se i Gavrilo Grahovac, federalni ministar kulture i sporta, koji se također družio sa djecom na stazi.
Prema riječima Mensuda Handžića, Općina već tradicionalno organizuje školu skijanja u saradnji sa Skijaškim klubom „Širokača“ i ta saradnja se do sada pokazala izuzetno uspješnom. Ove godine školom skijanja obuhvaćeno 200 djece kojima je obezbijeđeno sve potrebno. „Djeci je osiguran prijevoz, hrana, ljekarski nadzor, kvalifikovani instruktori, a nijedno dijete nije vraćeno iz škole, bez obzira da li se nalazilo na spisku,“ rekao je Handžić.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630