Festival umjetnosti "Mimika"i ove godine se održava uz podršku Općine Stari Grad


19. 6. 2023

Pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad Sarajevo,u toku je 3. Festival umjetnosti "Mimika" koji nosi slogan „Sviraj, pjevaj svijete jer ja sam sretno dijete". Festival traje do 19. juna i obuhvata raznolik kulturni program koji oduševljava posjetioce.

Do sada su održani brojni događaji u okviru festivala, uključujući koncerte klasične, dječije i pop-rock muzike, likovne izložbe, radionice, te izložbe rukotvorina i drugih sadržaja. Proteklog vikenda je organizovan pop-rok koncert polaznika Udruženja "Mimika", uz učešće gostiju iz škole IMTM i KUD Baščaršija - baletne grupe Aurora. Također je održana i promocija dječijeg stripa "Dabar Zuba" i "Super buha", autora Berina Tuzlića, uz organizaciju radionica poput "Plesa kroz igru", "Muzičkog vrtića", "Likovne radionice" i "Radionice rukotvorina". Zatvaranje Festivala planirano je 19. juna u 18,00 sati u Domu oružanih snaga koncertom klasične muzike izvedenim od strane Mimika Music Schools.

Općina Stari Grad Sarajevo izdvojila je 7.000 KM kako bi podržala realizaciju ovog jedinstvenog muzičkog projekta namijenjenog djeci, ali i odraslima.

Predsjednica Udruženja "Mimika", Mirela Jusić Dreković, izjavila je da su uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo i ove godine nastavili s realizacijom kolektivnih programa poput muzičkog vrtića, baleta, hora, slikanja i simfonijskog orkestra za djecu, te individualnih programa kao što su violina, klavir, gitara i pjevanje. „U skladu sa ranijim najavama za kraj školske godine, odlučili smo održati 3. Festival umjetnosti "Mimika", koji se večeras završava koncertom klasične glazbe. Sve je proteklo u najboljem redu i veoma smo zahvalni svima koji su učestvovali u njemu, kao i Općini Stari Grad za podršku projektu“, istakla je Jusić Dreković.

Udruženje "Mimika" od oktobra 2020. godine posvećeno je promovisanju dramske umjetnosti i kulture, te uspostavljanju saradnje sa institucijama iz pozorišne i filmske industrije radi promocije kulturnih sadržaja. Udruženje provodi kolektivne programe u svojim prostorijama u Starom Gradu, poput muzičkog vrtića, hora i simfonijskog orkestra za djecu, ali također nudi i individualne programe koji obuhvataju učenje violine, klavira, gitare, pjevanja i drugih aktivnosti. "Mimika" je jedini edukacijski centar koji prima članove svih generacija i prati nastavni plan i program zasnovan na svjetskim standardima.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630