Evropska unija posredstvom UNDP-a i Češke razvojne agencije dodjeljuje bespovratna sredstva za razvoj poljoprivrede


14. 6. 2023

Općina Stari Grad obavještava poljoprivredne proizvođače i preduzeća koje se bave proizvodnjom i/ili preradom i/ili otkupom i/ili skladištenjem i/ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda sa područja Starog Grada da su u toku tri javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Evropska unija za tri javna poziva izdvaja ukupno 4,3 miliona KM, a provode ih Češka razvojna agencija i UNPD u okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery. Ovim pozivima se želi pružiti podrška poljoprivredno-prehrambenoj industriji kroz uvođenje inovacija i razvoj novih i/ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja i sigurnog i zdravog radnog okruženja.

  1. Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda (ROK PRIJAVE 12.07.2023.)

Na javni poziv se mogu prijaviti obrti, poduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju manje od 250 radnika, te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu a u sklopu sektora: prerade voća, prerade gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerade maslina, prerade povrća, prerade mlijeka, prerade meda, prerade mesa, prerade jaja, prerade i konzerviranje riba, prerade žitarica, te proizvodnja gotove hrane i jela. Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM i mogu se koristiti samo za finansiranje prihvatljivih troškova.

Sve detalje o ovom javnom pozivu i načinu prijave pročitajte ovdje.

  1. Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju inovacija i informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredno-prehrambeni sektor (ROK PRIJAVE 14.07.2023.)

Na ovaj javni poziv se mogu prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća iz IT sektora, mikro, mala i srednja preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. Sve detalje o ovom javnom pozivu i načinu prijave pročitajte ovdje.

  1. Javni poziv za podršku investicijama namijenjenih ubrzanoj digitalizaciji primarne poljoprivredne proizvodnje (ROK PRIJAVE 30.06.2023.)

Na javni poziv se mogu prijaviti obrti/samostalni poduzetnici, poljoprivredne zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom voća i povrća, sadnog materijala, vinogradarstva i maslinarstva, proizvodnjom mesa, mlijeka i jaja, uzgojem žitarica, uzgojem gljiva, ljekovitog i začinskog bilja, pčelarstvom. Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 15.000 KM do 300.000 KM i mogu se koristiti samo za finansiranje prihvatljivih troškova. Sve detalje o javnom pozivu i načinu prijave pročitajte ovdje.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630