Na Darivi jutros ponovo akcija čišćenja zelenih površina i uklanjanja divlje vegetacije


07. 6. 2023

Nova proljetna akcija čišćenja javnih zelenih površina počela je danas na Darivi, u Starom Gradu.

Akcija je rezultat dobre saradnje Općine Stari Grad Sarajevo - Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva, Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, KJKP 'Rad' i KJU za zaštićena prirodna područja.

Kiše koje su padale u proteklom peruodu izazvale su brzi rast vegetacije na javnim zelenim površinama, zbog čega su one postale neprepoznatljive. Kako bi se ponovno uredile i očistile te površine, organizovana je nova akcija, iako je slična već provedena prije mjesec dana.

„Angažovan je veliki broj radnika, uključujući i zaposlenike Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva koji već dugi niz godina brinu o površinama u Starom Gradu. Danas će ovi timovi pokositi i urediti kompletnu dionicu šetališta Aleje ambasadora i Darive“, potvrdili su iz Službe za investicije i komunalne poslove.

Inače, Odjeljenje za održavanje putnih pojaseva Općine Stari Grad aktivno djeluje tokom proljetnih i ljetnih mjeseci, posebno se fokusirajući se na čišćenje mnogih javnih površina prekrivenih travom i rastinjem. Takvo stanje površina može privući glodare i zmije, stoga je rad zaposlenika putarskog Odjeljenja od izuzetne važnosti za sigurnost saobraćaja i bolju preglednost za vozače, ali i za sigurno kretanje pješaka.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630