Podijeljene radosnice „Mama's Baby Book“ sretnim roditeljima u Starom Gradu


23. 5. 2023

Najvažniji trenuci za svaku porodicu vezani su za odrastanje njihove djece, a uspomene koje roditelji zabilježe prilikom odrastanja njihovih mališana su neprocjenjive.

Datum rođenja, izlazak iz bolnice, prvi koraci, otisci stopala i dlanova, prve riječi, sve su to trenuci koje roditelji pamte. Upravo iz tog razloga, u Općini Stari Grad Sarajevo obradovani su roditelji koji su od početka ove godine upisali svoju novorođenčad u ovoj općini, a prilikom upisa darovana im je stilizovana čestitka i radosnica „Mama's Baby Book“.

„Neka Vam cijeli život bude ispunjen srećom i radošću kao što je ovaj dan kada ste dobili najljepši životni dar i dočekali svoje dijete. Dijete donosi sreću, ljubav i nadu u bolju budućnost, a porodicu ispunjava osjećajem zajedništva, sloge i harmonije. Neka Vaša porodica bude sretna i blagoslovljena, a život Vašeg djeteta ispunjen snovima, željama, ciljevima, životnim radostima i uspjesima, “ stoji u čestitki upućenoj sretnim roditeljima.

Prvu čestitku ove vrste i spomenar „Mama's Baby Book“ dobili su Velida i Ismar Ćesir iz Starog Grada, roditelji tek rođene Jasmine. U Matičnom uredu smo razgovarali sa ocem Velidom „Zaista sam prijatno iznenađen ovom gestom. Ne znam da igdje drugo postoji slična praksa. Ovaj spomenar je baš lijepa stvar za čuvanje uspomena. Zahvaljujem se Općini Stari Grad“, ispričao je sretni otac Ismar.

Osim čestitki i radosnica koje dobijajaju roditelji, neizostavna je i novčana čestitka koja se uplaćuje na račun majki za svako novorođeno dijete. Općina Stari Grad Sarajevo je prva lokalna samouprava u Kantonu Sarajevo koja je prije više od 20 godina uvela praksu novčanih čestitki za sve porodilje u ovoj općini. Prema Pravilniku o visini i načinu isplate jednokratne novčane pomoći porodiljama iz Starog Grada naknada za svako prvo i drugo novorođeno dijete u ovoj općini iznosi 300 KM, a za svako naredno novorođeno dijete 450 KM.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630