Mlada gimnastičarka, reprezentativka BiH, Lenah Pezo dobila podršku za nastup na međunarodnim turnirima


13. 4. 2023

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić ugostio je 13-ogodišnju Lenah Pezo koja se već sedam godina uspješno bavi ritmičkom gimnastikom i postižne odlične rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Lenah je dugogodišnja prvakinja Kantona Sarajevo u ritmičkoj gimnastici sa statusom najperspektivnijeg sportiste KS za 2022.godinu.

Od 2023. godine je stekla licencu sa kojom je postala član Reprezentacije Bosne i Hercegovine, te će predstavljati našu zemlju na takmičenjima u Crnoj Gori i Srbiji. Za nastupe na predstojećim međunarodnim turnirima, Lenah je dobila podršku Općine Stari Grad Sarajevo.

“Ovo je podrška za još bolje rezultate i uspjehe kojim će nas Lenah zasigurno obradovati. Mladi i talentovani sportisti uvijek će imati našu podršku, a Lenah je svojim rezultatima pokazala koliko je vrijedna i talentovana i pred njom je sigurno velika sportska karijera,” poručio je načelnik Hadžibajrić.

Ova uspješna mlada gimnastičarka prvo se počela baviti baletom, koji je vrlo brzo zamijenila ritmičkom gimnastikom. „ Brzo sam zavoljela ritmičku gimnastiku, dnevno treniram i do četiri sata, a ukoliko se pripremam za takmičenje onda i duže. Članica sam Kluba ritmičke gimnastike 'BosnaGym'. Često odlazim na takmičenja, a posebno izdvajam moje dobre nastupe na međunarodnom takmičenju u Novom Sadu, gdje sam učestvovala više puta“, kazala je ova mlada gimnastičarka iz Starog Grada.

Lenah poručuje svojim vršnjakinjama da se dobro baviti ritmičkom gimnastikom. „Ovaj sport je odličan za razvoj tijela, vrlo je elegantan i dobar za kondiciju. Naravno mora se paziti, u suprotnom može se doživjeti nezgodna povreda“, rekla je Lenah. “Iskreno se zahvaljujem načelniku Hadžibajriću na prijemu i podršci koju mi je pružio, a koja će mi znatno olakšati odlazak na predstojeća putovanja,” dodala je.

Lenah se priprema i za odlazak na Balkansko prvenstvo ove godine, te Evropsko i Svjetsko juniorsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici naredne godine.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630