Održan Zbor građana na Vratniku, najavljeni projekti za ovu godinu u vrijednosti od 980.000 KM


21. 3. 2023

Na Vratniku je 20.03.2023.godine održan Zbor građana, na kojem je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić razgovarao s građanima i odgovarao na njihove upite. Početkom ove godine načelnik Hadžibajrić je najavio zborove građana u svim mjesnim zajednicama, a zbor na Vratniku bio je posljednji u ovom nizu koji je obuhvatio svih 16 mjesnih zajednica.

Načelnik Hadžibajrić je na početku podsjetio na sve projekte koji su realizovani na Vratniku u prethodnom periodu kao što su sanacije ulica, zamjena vodovodnih i kanalizacionih instalacija, obnova i izgradnja školskih objekata i igrališta i drugo.

Najavio je i projekte planirane za 2023. godinu: rekonstrukcija kanalizacione mreže u ulici Mačkareva - II faza, sanacije ulica Nevjestina, Gornje čebedžije, Nafije Sarajlić i Tabijska, sanaciju potpornih zidova u ulicama Ispod oraha i Mustajbega Ličkog, te sanaciju kaldrme u ulici Donje čebedžije. Vrijednost ovih projekata procijenjena je na oko 980.000 KM.

Građani su imali priliku iznositi pitanja i prijedloge na koje su dobili odgovore tokom Zbora. Načelnik je pojasnio da će Općina nastaviti realizovati projekte koji su u njenoj nadležnosti.

“Sve zahtjeve koje ste iznijeli ćemo razmotriti i odmah uputiti u proceduru ono što sada možemo realizovati kao što je sanacija ulicea za koje ste pitali, a veće projekte ćemo svakako planirati za naredni period”, poručio je načelnik Hadžibajrić.

Građani su izrazili zadovoljstvo radom općinske administracije koji za cilj ima poboljšanje kvalitete života građana, ali su iznijeli i nekoliko problema sa kojima se susreću.

Emina Sipović se zahvalila načelniku na dosadašnjem angažmanu i projektima na području cijele općine. „Napredak je ogroman, svi smo itekako zahvalni na svemu. Problema će uvijek biti, ali sve što je urađeno do sada je za veliku pohvalu“, izjavila je Emina Sipović. Ona se interesovala za mogućnost izgradnje dodatnih parking prostora na mjestima gdje se nalaze ruševni objekti. „Da li postoji mogućnost njihovog uklanjanja i na tim lokacijama izgradnja parking mjesta“, pitala je Sipović. Načelnik je kazao da će njen prijedlog biti razmotren, te da ga je moguće realizovati samo ukoliko je vlasnik ruševnih objekata Općina Stari Grad sarajevo, a što će odmah danas biti utvrđeno.

Nedim Hodžić iz ulice Nevjestina zanimao se da li je moguće da se u sklopu sanacije ulice Nevjestina uradi i priključak šest objekata na kanalizaciju. Na licu mjesta je dobio odgovor da će Služba za investicije i komunalne poslove danas izaći na teren da utvrdi da li je ovu inicijativu moguće realizovati.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630