Načelnik Hadžibajrić primio generale Armije RBiH koji su poručili: Mi prepoznajemo Vaš odgovoran odnos prema državi


16. 3. 2023

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas u Općini Stari Grad Sarajevo generale Armije RBiH koji su u periodu agresije na našu zemlju od 1992-1995.godine hrabro branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu, slobodu i živote Bosanaca i Hercegovaca. Generali Armije RBiH danas su okupljeni u Udruženju generala BiH kojim predsjedava general Rizvo Pleh, a sastanku su prisustvovali i članovi – generali Ismet Hadžić, Enes Husejnović, Fikret Čuskić, Džemal Merdan i Sadik Klinić.

Razgovarano je o aktuelnim sigurnosnim i političkim izazovima u Bosni i Hercegovini, sigurnosnoj situaciji u zemlji i regionu. General Pleh izrazio je zahvalnost općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću na prijemu istakavši da je zadovoljstvo sarađivati sa nekim ko razumije koliki je bio njihov doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine jer je i sam bio u redovima Armije BiH.

“Ovaj današnji susret pokazuje koliko Vi uvažavate generale jer i sami imate veliko iskustvo. Uvjerili smo se više puta koliko ste prihvatali naše zahtjeve i uvažavali nas. Mi prepoznajemo Vaš odgovoran odnos prema državi jer imate principe. Lokalna zajednica jeste Vaša osnovna briga, međutim, veoma su bitne Vaše inicijative gdje god treba državu braniti i stati uz nju i vidljivo je da Vi podržavate one koji su na pravom putu,” poručili su generali.

Istakli su da na današnji sastanak nisu došli sa bilo kakvim zahtjevima već da pokažu da uvažavaju sve ono što načelnik Hadžibajrić i Općina Stari Grad Sarajevo rade i da daju podršku tome.

Načelnik Hadžibajrić je istakao da je itekako svjestan doprinosa koji su generali dali u odbrani domovine i da će u Općini Stari Grad za njih uvijek biti otvorena vrata. “Nikada ne smijemo zaboraviti našu prošlost i časne ljude koji su se borili za slobodu, nezavisnost i suverenitet Bosne i Hercegovine. Vaš doprinos za našu zemlju jednako je važan i u miru kao i u ratu, a vaše iskustvo i znanje trebaju služiti svima kao primjer kako se voli i brani zemlja. Mi nećemo dozvoliti da se zaboravi naša prošlost i ovdje ćete uvijek imati podršku i poštovanje kakvo zaslužujete,” poručio je načelnik Hadžibajrić.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630