Održan Zbor građana mjesnih zajednica Mahmutovac, Hrid-Jarčedoli i Medrese


16. 3. 2023

U Sali I Općine Stari Grad Sarajevo u srijedu, 15.03.2023.godine, održan je zbor građana mjesnih zajednica: Mahmutovac, Hrid - Jarčedoli i Medrese, na kojem je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić predstavio realizovane projekte u ovim mjesnim područjima i najavio nove.

Kakao je kazao načelnik Hadžibajrić, u ove tri mjesne zajednice planirani su radovi milionske vrijednosti. „U 2023.godini u mjesnim zajednicama Mahmutovac, Hrid - Jarčedoli i Medrese realizovat ćemo projekte u vrijednosti od oko 1,7 miliona konvertibilnih maraka. Sanirat ćemo sedam ulica, izgradit ćemo četiri potporna zida, izvršiti sanaciju tri klizišta, zamijeniti komunalne instalacije u četiri ulice, sanirati tri dječija igrališta i jednu kaldrmu“, najavio je načelnik Hadžibajrić prisutnim građanima.

Građani su izrazili zadovoljstvo za sve što je urađeno u prethodnom periodu kao i za najavu novih projekata, koji za cilj imaju poboljšanje kvalitete življenja stanovnika najstarije gradske općine.

Aldin Variz iz ulice Bajramuša zahvalio se na realizovanim projektima u njegovom naselju. „Ulica Bajramuša je bila toliko loša da je grtalica u zimskom periodu jedva prolazila. Iako naša ulica nije bila u planu te godine da se radi, načelnik Hadžibajrić je našao način da nam pomogne. Sve što radi je besprijekorno i mi nemamo nikakvu zamjerku“, kazao je Variz.

Iz mjesne zajednice Mahmutovac, Enisa Seferović zanimala se za mogućnost sanacije donjeg dijela ulice Bistrik brijeg. Načelnik Hadžibajrić dao je nalog da nadležna općinska Služba već danas izađe na teren i utvrdi stanje. „Ukoliko se radi o manjem obimu radova i manjoj investiciji, to možemo uraditi u ovoj godini, a u suprotnom planirat ćemo kroz naredni budžet“, najavio je načelnik Hadžibajrić.

Uz načelnika Hadžibajrića, na pitanja građana odgovarali su i Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove sa saradnicima i Sanin Hadžibajrić, po ovlaštenju pomoćnik načelnika za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630